2016-01-16-nachtelijke-politieactie_politiezone_pz_zennevallei_01SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor de lokale politiezone Zennevallei betekent de eindejaarsperiode een periode van verhoogde waakzaamheid, extra patrouilleren, acties organiseren en controleren. Niet om mensen te belemmeren in hun doen en laten, maar wel om allerlei wantoestanden te voorkomen.
De lokale politie Zennevallei zal dus in de komende periode extra aanwezig zijn in zowel winkelstraten, als in inbraakgevoelige wijken en dit in uniform maar ook anoniem.

Eindejaar is algemeen gekend als een periode van een verhoogd aantal diefstallen in winkels en in woningen. Daarom werkt de lokale politie een actieplan uit om dit fenomeen te lijf te gaan. Maar de politie kan dit niet alleen. Daarom roepen ze de mensen ook op om waakzaam te zijn.
Heeft u iets verdachts gezien? Laat het de politie zo snel als mogelijk weten via het noodnummer 101. Elk detail is welkom.

Bent u slachtoffer? Meldt dit eveneens zo snel als mogelijk telefonisch via het algemeen nummer van politiezone Zennevallei: 02 363 93 00 (7 tot 22 uur) of het noodnummer 101 of bij uw politiekantoor.

Woninginbraak voorkomen
Onder het moto voorkomen is beter dan genezen, geven we graag nog enkele tips mee om uw woning beter te beveiligen tegen woninginbraken.
– Laat geen waardevolle voorwerpen in het zicht van iedereen rondslingeren.
– Zet de kartonnen verpakking van je nieuwe toestellen niet voor de deur, anders zien inbrekers al snel wat er te stelen valt.
– Doe altijd ramen en deuren op slot, ook als je maar voor even afwezig bent. Laat de ramen niet op kiepstand staan.
– Geef je woning een bewoonde indruk. Laat licht branden, laat de tv aan, …
– Laat geen sleutels achter op gemakkelijk bereikbare en evidente plaatsen of ook werkmateriaal.
– Meld ieder verdacht element in de straat of bij je buren aan de politie.
– Versterk je deuren met een veiligheidscilinder, een rozet of extra sloten.
– Laat eventueel een veiligheidsglas plaatsen (gelaagd glas) of plaats rolluiken.

Wil u graag nog meer weten hoe u uw woning kan beveiligen en diefstal in uw woning kan voorkomen? Op www.veiligewoning.be krijgt u gedetailleerd advies voor de beveiliging van elk vertrek in uw woning.

%d bloggers liken dit: