RSS

Nieuwe bushokjes in Sint-Pieters-Leeuw

25 Nov

SINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds deze week is De Lijn, in opdracht van het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, gestart met het plaatsen van nieuwe bushokjes.


De beslissing om over het hele grondgebied bushokjes van De Lijn te plaatsen, werd genomen op de gemeenteraad van 29 september 2016. De Lijn financiert 75 %, de gemeente 25 %.

2016-11-25-bushokje-impeleer-schepenenSchepen van Mobiliteit Jan Desmeth : “De komende zes maanden worden alle 43 bestaande bushokjes vervangen door nieuwe bushokjes van De Lijn. Er komen ook 11 bushokjes bij. Hiermee willen we het comfort van de reiziger verbeteren. De nieuwe bushokjes komen op de 11 drukste haltes. Op basis van de cijfers zijn dit de haltes in Negenmanneke en Zuun op de Bergensesteenweg, beide haltes op de Europalaan ter hoogte van de wijk Impeleer en deze op de Rooselaerstraat ter hoogte van de wijk Hoge Paal. Tegen midden 2017 zullen we over het hele grondgebied eenzelfde uniforme straatbeeld hebben. ”

Op de gemeenteraad van donderdagavond 24 november 2016 werd een bestek goedgekeurd om reclame “in de buurt van bushokjes” te scheiden van het leveren van bushokjes, zoals dit tot op heden het geval was.

Schepen van ICT Lucien Wauters : “Het scheiden van beide dossiers zorgt ervoor dat we het reclamebedrijf kunnen vragen om de opbrengst te investeren in andere zaken dan de bushokjes zelf.
Zo vragen wij minimaal vijf elektronische displays op strategische locaties in de gemeente, waarop we vanop afstand evenementen en andere gemeentelijke informatie kunnen laten verschijnen. Tevens zullen aanbieders zorgen voor het onderhoud en herstellen van de bushokjes, waardoor we exploitatiekosten besparen.”

 
Reacties staat uit voor Nieuwe bushokjes in Sint-Pieters-Leeuw

Geplaatst door op november 25, 2016 in actualiteit, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: