RSS

vanaf morgen 25 oktober aangepaste verkeerssituatie aan wegenwerken Ruisbroek centrum

24 Okt

2016-09-12-wegenwerken-fabriekstraat_01RUISBROEK: – Sinds september 2016 zijn de werken in Ruisbroek gestart. De gemeente stelde echter vast dat de Kerkstraat meer en meer gebruikt werd in plaats van de aangegeven omleiding via de Wandelingstraat/Broekweg. Daarom wordt de situatie vanaf morgen, dinsdag 25 oktober 2016, aangepast.

De werken in Ruisbroek centrum moeten voor een verbeterde afvoer van het afval- en regenwater van de inwoners zorgen en meer water kunnen bufferen dan voorheen.
Bij de afwerking komen er volwaardige voetpaden over de hele lengte.2016-10-24-wegomlegging-ruisbroek

Voor het lokale verkeer is er een omleidingsroute van Zuid naar Noord via de Wandelingsstraat/Broekweg en van Noord naar Zuid via de Boomkwekerijstraat.
Objectief gesproken, is dit de enige mogelijkheid.

Jan Desmeth, schepen voor Mobiliteit: “We stelden echter vast dat de Kerkstraat meer en meer gebruikt werd in plaats van de aangegeven omleiding via de Wandelingstraat/Broekweg.
Dit leidde tot onaanvaardbare toestanden. Er diende iets te gebeuren.
Kerkplein openhouden via Karel Gilsonstraat is belangrijk voor bezoekers van de handelszaken. Kerkstraat ter hoogte van de werf huisvestingsmaatschappij afsluiten, is belangrijk om er geen autosnelweg van te maken. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.
Er is een omleiding van Noord naar Zuid en omgekeerd, dus alles is bereikbaar. Er moest iets gebeuren in de Kerkstraat.”

2016-10-24-wegomlegging-ruisbroek-2Vanaf morgen, dinsdag 25 oktober 2016, zal de situatie als volgt zijn:
De Kerkstraat zal enkele meters na de Pieter Cornelisstraat afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers zullen vrije doorgang hebben.
Zowel aan het Kerkplein, aan de Fabrieksstraat als aan de Pieter Cornelisstraat zal aangegeven worden dat de Kerkstraat een doodlopende weg is.
De parking van het Kerkplein zal toegankelijk blijven via de Karel Gilsonstraat. Dit is belangrijk voor de lokale handelaars en hun bezoekers.
De inwoners van de Kerkstraat 1 tot en met 29, het kinderdagverblijf, vzw De Poel … kunnen via het Kerkplein naar hun bestemming.
De inwoners van de Kerkstraat met hogere huisnummers kunnen vanuit de Fabrieksstraat naar hun bestemming.

Welke omleidingsroutes blijven voor het lokaal verkeer van toepassing?
Van noord naar zuid- richting Lot: via de lokale omleiding Stationsstraat/ Boomkwekerijstraat/Reystraat of Brugstraat
Van zuid naar noord – richting Brussel: via de lokale omleiding Wandelingstraat/Broekweg/Beemdstraat
Verkeerscontrole wegenwerken Ruisbroek

De politiezone Zennevallei deed al meerdere verkeercontroles op het naleven van de wegcode en kondigen aan dit ook nog in de toekomst te zullen doen.

 
Reacties staat uit voor vanaf morgen 25 oktober aangepaste verkeerssituatie aan wegenwerken Ruisbroek centrum

Geplaatst door op oktober 24, 2016 in actualitiet, nieuws, Ruisbroek, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: