RSS

heel wat auto’s en vrachtwagens reden te snel op 6 oktober 2016

07 Okt

politie_snelheidscontrole_zennevalleiSINT-PIETERS-LEEUW/ ZENNEVALLEI: – Wie dacht dat er na de flitsmarathon geen snelheidscontroles meer zouden zijn, had het mis in de politiezone Zennevallei.
Donderdag 6 oktober 2016 werd de hele dag door opnieuw op verschillende plaatsen geflitst, zoals op de Nijvelsesteenweg in Halle, de Bergensesteenweg in Sint-Pieters- Leeuw, de Warande en ook in de Jean Laroystraat in Halle. Hopelijk reed u niet te snel en was u een van de vele goede bestuurders.

Tijdens de eerste controle reden er van de 95 gecontroleerde vrachtauto’s maar liefst 18 te snel. Dat is meer dan 18 procent.
Van de 500 auto’s reden er 22 te snel. In totaal werden er dus 595 voertuigen gecontroleerd waarvan er in totaal 40 te snel reden. Later op de dag, na de middag werd er opnieuw gecontroleerd op snelheid. Motorrijders van de politiezone Zennevallei werden ingezet om hardrijders uit het verkeer te halen en onmiddellijk aan te spreken over hun overtreding. Mensen zonder vaste verblijfplaats in België werden eveneens uit het verkeer gehaald. In totaal werd de snelheid van 2 391 bestuurders gecontroleerd waarvan er 193 te snel reden (8 %). 12 van hen werden uit het verkeer gehaald. De geïntercepteerde bestuurders werden onderworpen aan een ademtest dewelke gelukkig allemaal een negatief resultaat kenden. In de late namiddag werden nog eens 613 voertuigen gecontroleerd. 133 bestuurders (21 %) gingen toen op de foto. En een laatste snelheidscontrole had plaats in de Jean Laroystraat. Hier werden 392 voertuigen gecontroleerd en waren er 52 vaststellingen snelheidsovertreding (13 %).

Deze snelheidscontroles behoren tot een van de prioriteiten van de zone. Niet zozeer om mensen te plagen, maar wel omdat we weten dat snelheid een belangrijke invloed heeft op het aantal verkeersongevallen enerzijds en op de zwaarte van een verkeersongeval, met name het verschil tussen materiële schade en eventuele lichamelijke schade. Daarom wil de politiezone Zennevallei de nodige aandacht vragen voor het respecteren van de snelheidsbeperkingen. Zeker wegen waar veel verkeersongevallen gebeuren, zijn opgenomen op de prioriteitenlijst van de zone. Op deze banen zal er dus extra gecontroleerd worden. U bent gewaarschuwd.

 
Reacties staat uit voor heel wat auto’s en vrachtwagens reden te snel op 6 oktober 2016

Geplaatst door op oktober 7, 2016 in actualiteit, nieuws, politie, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: