RSS

hond Steven is lieveling in WZC Sint Antonius

03 Okt

SINT-PIETERS-LEEUW: Woon- en zorgcentrum Sint Antonius vierde vandaag werelddierendag. Ze stelden met enige trots hun rusthuis hond “Steven” voor aan de pers en organiseerden een vogelshow voor hun bewoners.
2016-10-03-hond-steven_wzc-sint-antonius_00
Personeelslid Silke Van Den Broeck kreeg van Directeur Herman De Vriese groen licht om tijdens haar diensturen haar jonge hond ‘Steven, een Basset Hound, mee te brengen naar de afdeling voor personen met dementie.

Directeur Herman De Vriese: ‘ We hebben over de aanwezigheid van de hond vooraf goede afspraken gemaakt. Steven, mocht meekomen met Silke op de momenten dat ze werkt en als hij zijn manieren houdt. De voorbije maanden heb ik nog geen enkele klacht ontvangen. Je ziet hoe positief de bewoners reageren op zijn aanwezigheid. We merken wel dat de aanwezigheid van dieren positief werkt. Zo hebben we reeds een tijdje enkele vogels en je merkt ook daar dat de mensen regelmatig gaan zitten naast de kooi.’

Silke Van Den Broeck: ‘Sinds de zomervakantie komt Steven elke dag dat ik werk mee naar de afdeling. Hij is ondertussen 5 maanden oud en gaat nog elke zondag naar de hondenschool.
Op de afdeling loopt hij nog niet vrij rond daar hij nog jong is en we niet willen dat iemand zou vallen omdat ze hem niet zien lopen. Hij heeft daar een park maar als het personeel erbij is kan hij met de mensen in de afgesloten tuin of in de gemeenschappelijke leefruimte even rondlopen. De mensen reageren zeer positief op zijn aanwezigheid en vragen me ’s morgens al steevast of ik Steven mee heb. Ik hoorde reeds van collega’s dat ze soms vragen komt de “mama” van de hond vandaag werken. Omdat ze dan weten dat Steven meekomt. Steven is een echt “labbekakske” die zich door de bewoners maar al te graag laat aaien en strelen.


Dat zijn aanwezigheid door de bewoners geapprecieerd werd konden we zelf vast stellen en Steven liet het zich welgevallen.

Om de werelddierendag nog extra in de verf te zetten organiseerde WZC Sint Antonius vandaag ook nog een vogelshow voor de bewoners.

 

 
Reacties staat uit voor hond Steven is lieveling in WZC Sint Antonius

Geplaatst door op oktober 3, 2016 in actualiteit, nieuws, senioren, Sint-Pieters-Leeuw, sociaal

 

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: