2016-10-07-flyer_roelVLEZENBEEK: Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw nodigt u op vrijdag 7 oktober 2016 om 20.00 uur uit voor ” Van Gent naar Hollywood… and beyond met Roel Van Bambost “.

Roel Van Bambost brengt op een vlotte, boeiende en gepassioneerde wijze een wandeling doorheen de tijd. Aan de hand van filmfragmenten trekken we met hem mee vanuit Gent waar in zijn jeugd de wijkbioscopen nog bloeien.
In de jaren ’80 flaneert hij reeds op de filmfestivals van Cannes en Berlijn waar hij zich ontpopt als een volwaardige interviewer van de “stars”.
Hollywood lokt en hij realiseert de reeks “Celluloid Rock” over het gebruik van rockmuziek in de film. Hiervoor wordt hij in 1981 bekroond met de “Ha! van Humo”.
Van Bambost is van 1991 tot 2010 film-recensent voor onder meer de VRT, waar hij Jo Röpcke opvolgt. Van 1991 tot 1996 presenteert hij het legendarische Première. Duizenden interviews later is Roel nog altijd een graag geziene gast op de internationale filmfestivals.
Deze avond schenkt ons ruim dertig jaar filmgeschiedenis en brengt filmlegendes meteen tot bij ons. Tijdens de lezing onthult Roel hoe je de beroemde filmsterren voor de camera krijgt, legt hij hun grote en kleine kantjes bloot. Wat willen ze al of niet vertellen en waarom.
Toegang: 8 euro – Kaarten kunnen verkregen worden bij: Luc Barbé tel: 02 377 93 20 – luc.barbe@skynet.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: