politie_Zennevallei_logoSINT-PIETERS-LEEUW: – Komt er iemand spontaan bij u langs en beweert deze dat u werken moet laten uitvoeren aan uw woning? Wees op uw hoede!

Zo werd de politiezone Zennevallei de laatste maanden al meermaals gecontacteerd door burgers die slachtoffer werden van malafide dakwerkers. Deze zijn er vooral op uit een voorschot in cash te ontvangen en/of voorwerpen en geld te ontvreemden uit de woning. Zij proberen de mensen te overtuigen met mooie woorden, kortingen, goede prijzen, …

Echter verdwijnen zij nadien met de noorderzon en blijkt ook de zogezegde firma waarvoor ze werken fictief. Werken werden niet of niet volledig uitgevoerd en er werd soms zelfs meer schade veroorzaakt. Af en toe gaat dit ook gepaard met gestolen voorwerpen of geld, bovenop het ontvangen geld.

Hierbij alvast enkele tips wanneer u werken laat uitvoeren aan uw huis:
– Doe beroep op een erkende firma (website, telefoonnummer, btw-nummer).
– Maak zelf een afspraak (bel de firma of mail). Ga niet in op spontane aanbiedingen aan uw voordeur.
– Laat de perso(o)n(en) zich identificeren.
– Betaal nooit vooraf en absoluut geen cash. Vraag om de werken uit te voeren op factuur.
– Weet ook dat wettelijk maximaal 10 % van het totaal in cash mag betaald worden als de totale kosten meer dan 3 000 euro bedragen.
– Blijf in de buurt tijdens de werken of ga regelmatig langs.
– Controleer uw woning voor de werkman uw huis verlaat.

Wees dus attent. Wanneer u onraad ruikt of toch argwaan hebt, contacteer onmiddellijk de lokale politie en wacht niet tot deze personen de plaats hebben verlaten.

Dringende politiehulp bel 101 – Algemene informatie PZ Zennevallei 02 363 93 00

1 comment

  1. er lopen ook, klinkerpoetsers rond, ze zijn met 3, witte camionette, 2 bellen aan en doen een demonstratie en na een tijdje komt die 3e tevoorschijn zoals een duivel uit een doosje. Die persoon probeerde binnen te geraken langs de achterdeur terwijl de 2 anderen mij aan de garagedeur bezig hielden. Gelukkig had ik 1) een hond, en 2) was ik zo slim geweest om mijn achterdeur op slot te draaien. Ze hebben nog geprobeerd om de garagepoort open te krijgen door water te vragen maar dan heb ik ze beleefd doch dringend gevraagd om op te krassen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: