SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdag 1 juli kwamen een 40-tal animatoren de handen uit de mouwen steken om speelplein ‘De Leeuwtjes’ startklaar te maken voor de zomervakantie. Zowel ’t Populiertje, waar de kleuters worden opgevangen als Zonnig Leven, waar onze lagere schoolkinderen terecht kunnen, werden omgetoverd tot speelparadijzen waar vanaf vandaag heel wat kinderen opgevangen worden.
2016-07-01-start-speelpleinwerking
Er werd gesleurd met materiaal, lokalen werden ingekleed, afspraken werden overlopen. Ook schepen voor Jeugd, Bart Keymolen kwam langs om de animatoren nu al te bedanken voor hun inzet van de komende weken: ‘Ik zie vele bekende gezichten terugkeren, wat een meerwaarde is voor onze pleinen, zij beschikken over veel kennis wat dan weer voor een vlot dagverloop zorgt. Dit jaar zijn er opnieuw enkele jongeren die op ons speelplein terecht kunnen om stage te lopen en er hebben ook nieuwe mensen de weg naar ons speelplein gevonden, de toekomst is dus verzekerd. Dit jaar komen er 59 animatoren naar het plein, elk van hen met het nodige engagement en passie.’

Vele animatoren kwamen vrijdag in zwart, geel en rood naar de startdag om de Rode Duivels te steunen in hun kwartfinale, het heeft jammer genoeg niet mogen baten.

In 2016 zal er 6 weken aaneensluitend speelpleinwerking zijn. De werking start vandaag maandag 4 juli en op 12 augustus sluiten ze ’s avonds de deuren.
Inschrijven kan online via de gemeentelijke website www.sint-pieters-leeuw.be/jeugd of bij de jeugddienst (liefst op afspraak via 02 370 28 81) en gebeurt minstens één week vooraf. Wees er tijdig bij want er zitten nu al verschillende groepen vol.

Schepen voor Jeugd, Bart Keymolen: ‘We werken ook dit jaar weer met een beperkt aantal inschrijvingen per groep om de kwaliteit te kunnen garanderen. Inschrijven kan per dag en net als vorig jaar wordt er vooraf betaald’.

Wie nog vragen heeft kan de website consulteren of neemt contact op met de jeugddienst via speelpleinwerking@sint-pieters-leeuw.be of 02 370 28 80/81.

%d bloggers liken dit: