GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Weetje uit de gemeenteraad van donderdag 25 februari 2016 in Sint-Pieters-Leeuw.

De sportdiensten van de gemeente Beersel en Sint-Pieters-Leeuw hebben de handen in elkaar geslagen voor de organisatie om volwassenen te leren zwemmen en fietsen dit onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever. 

2016-02-26-zwemmen-fietsenJos Speeckaert, schepen voor Sport: “Het gemeentebestuur wil de drempel om te sporten verlagen. Iedereen, zowel kansarme als welgestelde burgers moeten de kans krijgen om te fietsen en zwemmen. Het gemeentebestuur hoopt met het aanbieden van deze betaalbare lessen iedere doelgroep de kans te geven om te leren fietsen en zwemmen.
Het initiatief, zwemlessen voor volwassenen, wordt mee ondersteund door sport Vlaanderen (het vroegere Bloso) en gebeurt in samenwerking met de gemeente Beersel.
De organisatie van de fietslessen gebeurt door de Fietsschool Vlaams-Brabant.
De gemeentelijke diensten Integratie en Sport zorgen voor de ondersteuning van deze activiteiten.
De gemeentelijke dienst Integratie maakt tevens budgetten vrij om de fietsschool te ondersteunen.

Organisatie zwemlessen voor volwassenen.
2014-11-21-zwemmarathon (22)Dit nieuw initiatief wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst van Beersel. Het betreft een 10 daagse lessenreeks “zwemmen voor volwassenen”. Bedoeling is de mensen die nooit hebben leren zwemmen of die graag beter leren zwemmen de mogelijkheid te bieden dit onder deskundige leiding te doen.
Door deze laagdrempelige activiteit wil de gemeente ook proberen de integratie te bevorderen en sociale contacten te verbeteren.
De lessenreeks start op vrijdag 15 april 2016, telkens van 14.00 tot 15.00 uur in het Wildersportcomplex, Sportlaan 11 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Prijs per deelnemer: 20 euro(ingang zwembad, verzekering en lesgever inbegrepen).

Organisatie fietslessen voor volwassenen.
2014-05-06-leren-fietsen-volwassenen_Ruisbroek_06Deze activiteit wordt georganiseerd voor mensen die nooit hebben leren fietsen of die graag zelfzekerder willen fietsen in het verkeer. Tevens is deze activiteit gericht op kansarmen of mensen van vreemde origine en dit om hun zelfstandigheid te verhogen en sociale contacten te verbeteren.Deze lessenreeks (8 dagen) gaat door elke dinsdag en donderdag van 10 tot 12 uur op de parking van Sporthal A.J. Braillard te Ruisbroek.De deelnemers betalen een kleine bijdrage van 10 euro per persoon voor de volledige lessenreeks. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Mobiel 21 van Provincie Vlaams-Brabant.

Info: sportdienst Sint-Pieters-Leeuw 02/334.21.61 en sportdienst@sint-pieters-leeuw.be .

%d bloggers liken dit: