SINT-PIETERS-LEEUW: – De OCMW-raad gaf haar akkoord om een voorstudie te laten uitvoeren ivm de realistie van assistentiewoningen op de site van het Wilgenhof.
Eveneens zal er op deze site een dienstencentrum en een kinderdagverblijf worden voorzien.


De site Wilgenhof waar vroeger het rusthuis Wilgenhof stond, heeft sinds een jaar plaats gemaakt voor een grote parking.

Doch hebben gemeente en OCMW nooit onder stoelen of banken gestoken dat zij de ambitie hadden om er nieuwe assistentiewoningen te bouwen. En de ideale plaats om dit te doen is in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw, midden in het groen en niet te ver van het centrum.

Afgelopen OCMW-raad werd groen licht gegeven om een voorstudie te laten uitvoeren voor de realisatie van assistentiewoningen. Naast de bouw van assistentiewoningen zal ook een dienstencentrum en een kinderaangelegenheid voorzien worden.

De voorstudie moet een overzicht geven van de verschillende bouw- en financieringsmogelijkheden. Een voorwaarde is alvast dat de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benut zal worden.

De belangstelling is groot en met de voorstudie is alvast de eerste stap voor de realisatie van assistentiewoningen gezet.” aldus OCMW-voorzitter Paul Defranc.

Het resultaat van de voorstudie mag men eind januari 2016 verwachten.

%d bloggers liken dit: