2015-08-27-Sint-Pieterskerk_nachtSINT-PIETERS-LEEUW: – Molitva, vocaal mannen ensemble uit Sint-Pieters-Leeuw en Bruxell’a Cappella, een internationaal kamerkoor, brengen op zondag 29 november in de Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Leeuw om 15 uur een hedendaags religieus programma met als titel ‘sacred voices’ met o.a. Arvo Pärt en John Tavener, Berliner Messe van Pärt. De koren staan onder leiding van Joachim Kelecom en Michiel Haspeslagh. De organist is Johan Laleman.

De Slavisch Orthodoxe liturgische muziek nodigt uit tot diepe spiritualiteit.Onder leiding van Joachim Kelecom verdiept Molitva zich in het ontsluiten ervan met nu ruim 15 jaar concertervaring. Bruxell’a Cappella is een gemengd, internationaal samengesteld kamerkoor uit Brussel olv Michiel Haspeslagh.
De rijke traditie inspireerde menig 20 ste eeuwse componist zoals Arvo Pärt en Igor Stravinsky. In dit programma worden ze samen gepresenteerd. Pärts Berliner Messe, voor gemengd koor en orgel, staat centraal in dit programma. Daarnaast brengen beide koren andere hedendaagse, religieuze,composities van o.a. John Tavener. Ze worden gebracht naast Rachmaninov, Kedrov, Chesnokov e.a. Hiermee willen we zowel gelijkenissen als verschillen, zowel traditie als moderniteit, zowel westerse als slavische muzikaliteit op elkaar laten inwerken. Johan Laleman, ook zanger in Molitva en Aquarius, zal de Berliner Messe begeleiden op het orgel.

Prijs: € 12.0
Reservaties: 025325180 – walter.duprez@telenet.be

%d bloggers liken dit: