RUISBROEK: – Vanmorgen vertrokken de leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar van de Jan Ruusbroecschool naar de Spermaliehoeve in Sint-Pieterskapelle (deelgemeente van Middelkerke) waar ze gedurende vijf dagen zullen verblijven.
2015-03-30-Jan-Ruusbroec_Polderklassen_07
De leerlingen vertrokken in Ruisbroek per trein naar Oostende. Vandaar ging het eerst per bus naar Keiem (deelgemeente van Diksmuide) waar ze het “Kakelend kippenmuseum” bezochten.
Directrice, Greta Muylaert: ‘Ze kregen eerst een algemene uitleg over boerderijproducten en de natuur. Daarna besprak de boerin meer in detail het leven van de kip. Toen ze kuikentjes uit het ei zagen komen, werd zelfs de stoerste onder de leerlingen vertederd.
In de late namiddag ging het dan uiteindelijk richting Spermaliehoeve waar de leerlingen zich installeerden in hun kamers. Daarna volgde het avondmaal en een verwerking van al wat ze in het Kakelend kippenmuseum geleerd en gezien hadden.

Deze diashow vereist JavaScript.


Ook de volgende dagen wacht de leerlingen een gevarieerd programma:
– dinsdag: bezoek aan de IJzertoren (Diksmuide)
– woensdag: werken op de boerderij en boerderijspelen
– donderdag: bezoek aan het bakkerijmuseum (Veurne) met workshop brood bakken
– vrijdag: bezoek aan Explorado (Oostende)

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: