PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI: – De jaarlijkse ontmoetingsdag van Toerisme Pajottenland-Zennevallei ging dit jaar door in het trekpaardendorp Vollezele. Een 50-tal aanwezigen uit de toeristische sector kregen een overzicht van de geplande activiteiten en de werking van de vzw.
2015-03-22- Toeristische-Ontmoetingsdag_toerisme-Pajottenland-Zennevallei
Jaarlijks organiseert Toerisme Pajottenland & Zennevallei een ontmoetingsnamiddag, een dag waarop alle toeristische actoren uit de streek worden uitgenodigd. Toerismeambtenaren, schepenen toerisme, streekgidsen en natuurgidsen, horecazaken, attracties, streekproducenten en andere partners waren allen op de afspraak.
Bedoeling was om op deze dag iedereen samen te brengen die mede verantwoordelijk is voor het toerisme in de regio. Toerisme Pajottenland & Zennevallei wou zo iedereen op de hoogte brengen van hun werking en de lopende projecten.

Voorzitter Marleen De Kegel: ‘Onze regio kwam het voorbije jaar en ook nog recentelijk op de buis en in het nieuws. De fictiereeks “ Amateurs” maakte de naam van de Pajotters bekend in heel Vlaanderen, het café “ in de verzekering van de grote dorst” werd verkozen tot beste café ter wereld en ons wandelnetwerk won de eerste prijs als beste wandelnetwerk van België.
We moeten deze troeven zeker verder benutten. Onze regio biedt nog heel wat kansen en mogelijkheden.
Vanuit Toerisme Pajottenland & Zennevallei staan wij klaar om dit alles mee te ondersteunen
.’

Toerisme Pajottenland & Zennevallei zet dit jaar in op de drie B’s: Bier, Brabants Trekpaard en Bruegel.
Johan Vencken, Marketing manager: ‘In elk van onze gemeenten kan je wel iets van deze drie B’s terugvinden. Om de streek van het Pajottenland en de Zennevallei beter te promoten gaan we binnenkort ook van start met nieuwsbrieven en zal de site in een nieuw kleedje gestoken worden. We willen ervoor zorgen dat de bezoekers de nodige info kunnen vinden om onze streek te bezoeken en er zelfs te blijven overnachten.

2015-05-10-affiche-pajottersdagPajottersdag
Op zondag 10 mei 2015 van 13u tot 17u in het Centrum OLV-Lombeek (veelvoorkomend decor in de serie)
Tevens heeft die dag in Pamel de ‘Dag van de Aardbei’ plaats. ussen beide locaties zal er een pendelbus voorzien worden.
Het doel van de Pajottersdag is de Pajotters-route voorstellen aan een groot publiek en zo onze mooie streek in de aandacht brengenbij de start van het nieuwe toeristisch seizoen.
Programma:
– Toeristische infostandjes;
– Standjes met streekproducten;
– Café Pajottenland met groot terras;
– Eten en drank;
– Muziek ‘Pajot Swing Jazz Band’;
– Bezoek aan retabel in kerk (onlangs benoemd tot Topstuk);
– Proevertjestocht langs het wandelknoopuntennetwerk;
Binnenkort meer info op www.depajotters.be
2015-03-22- Toeristische-Ontmoetingsdag_toerisme-Pajottenland-Zennevallei_02
2015-04-27-affiche_zet-je-op-de-kaart_met-streekappOntdek.penzine.be
Een ‘google maps’ voor streekbeleving in het Pajottenland en de Zennevallei.
Zet jouw plekje, gebied of erfgoed op de kaart. Deze nieuwe smartphone toepassing staat open voor iedereen.
Op maandag 27 april 2015 is er in CC Coloma van 20.00 tot 21u30 een infomoment om zelf informatie toe te voegen aan Ontdek.penzine.be

monumenten – standbeelden – cafés –picknickplekjes – natuurplekjes – wandelingen – musea – archieven – parken – kerken – kapelletjes – mountainbike en fietstochten – brouwerijen – lokale producenten – speeltuinen – recreatiedomeinen – petanquebanen –sportvelden – bijzondere bomen – objecten in musea – culturele centra – bibliotheken – pleinen – tradities – oude wegwijzers – …
Meer info: www.ontdek.penzine.be

%d bloggers liken dit: