SINT-PIETERS-LEEUW: – Guido Devillé is als vrijwilliger van exchange naar Burkina Faso om er bakkers op te leiden.
Dankzij oa. Guido kan exchange (www.exchangevzw.be) gratis topkennis ter beschikking stellen aan bedrijven in Zuiden. Zo leert hij de bakkers in Burkina Faso de knepen van het vak en verbetert hij de kwaliteit van de producten die men ter plaatse maakt.
2015-03-23-Guido-Deville_01
Guido Devillé: ‘De Producten die we reeds gemaakt hebben mochten gezien worden. Je moet weten dat je in omstandigheden werkt van rond de 45°C en een vocht % van 15.
Ik ben gestart met kleine broodjes. Ik had de keuze tussen een steamer oven, oven onder een fornuis. Steamer was geen goed idee. De andere een alternatief die voldoening gaf. De brioches waren wel mooi, uit één deeg een mooi assortimentje gemaakt. Rozijnen brood, brioches, franse brioches, brioche taart,…
Daarna getoond hoe ik koffiekoeken maak. Hier willen ze echt van die minikoekjes. Ik zal ik mijn overtuigingskracht moeten gebruiken om deze toch iets groter te maken. Bij deze temperaturen is het niet mogelijk om een deeg lang te laten liggen.Ook hebben we een eerste dessertkoekje gemaakt. Dit viel zeker in de smaak.’
2015-03-23-Guido-Deville_02 2015-03-23-Guido-Deville_04
Guido Devillé: ‘Opdracht vandaag geslaagd. In een keukenoven taartjes bakken per 12 stuks en toch streven naar kwaliteit. Ook stokbroden die je na 2/3 bakken moet omdraaien om ook een gebakken bodem te hebben. Afrika is improfiseren en creatief zijn.’

Meer info over het project kan je lezen op de blog van Guido Devillé: www.bloggen.be/bakker_guido_in_afrika

%d bloggers liken dit: