RUISBROEK: – Op initiatief van de christelijke- en socialistische vakbond hebben woensdagavond zo’n 30 OCMW-medewerkers actie gevoerd, bij de zitting van de OCMW-raad, tegen de privatisering van de gezinszorg en de aanvullende thuishulp.
2015-03-18-ocmw-actie-Ruisbroek 2015-03-18-ocmw-actie
Het OCMW in Sint-Pieters-Leeuw wil naast de poetsdienst ook de diensten voor gezinszorg en de aanvullende thuiszorg privatiseren. Daardoor verliezen zo’n 49 mensen bij het OCMW hun baan.

Acht bedrijven hebben zich volgens OCMW-voorzitter Paul Defranc kandidaat gesteld om de diensten over te nemen. Het OCMW verzekert dat het naar een oplossing zoekt bij de privéondernemingen opdat er geen naakte ontslagen zullen vallen.

Maar uit contacten met de kandidaat-overnemers blijkt dat de werknemers die de overstap zullen maken, veel slechtere loon- en arbeidsvoorwaarden zullen krijgen dan ze nu hebben”, zegt Nele Massaer van het ACV. “Het personeel zal zowel op loon, verlof, anciënniteit, hospitalisatieverzekering en dergelijke moeten inleveren en dat is helemaal onaanvaardbaar. Als we de privatisering niet kunnen tegenhouden moet het personeel alleszins zijn loon- en arbeidsvoorwaarden behouden“, besluit Massaer.

%d bloggers liken dit: