2015-02-27-Negenmanneke-blauwe-parking-zoneNEGENMANNEKE: – Vanaf vandaag gaan de Leeuwse gemeenschapswachten starten met het controleren van de blauwe parkeerzone aan het Weerstandsplein en het eerste deel van de Gibonstraat.
Wie op het plein wil parkeren, zal eerst worden gewaarschuwd. De blauwe schijf moet gelegd worden en de wagen kan maximum twee uur op de parking blijven staan.

Op het Weerstandplein aan de Sint-Stevenskerk geldt een blauwe zone, waar je tussen 9 en 18 uur twee uur mag parkeren mits een parkeerschijf‘, zegt Jan Desmeth schepen mobiliteit en verkeer, ”Helaas gebeurden er tot nu toe bijna geen controles op die parkeerschijf. Daarin willen we nu verandering brengen. Met affiches in de winkels en flyers onder de ruitenwissers zullen we de mensen waarschuwen dat de blauwe schijf verplicht is. Daarna verbaliseren we. Ons doel is om tijdens die controles nul euro te innen omdat we iedereen dus op voorhand waarschuwen.
Hiermee willen we zorgen dat u, als klant van één van de vele winkels in het centrum, of als ouder om je kind te komen halen van school of als bezoeker van Negenhof voor een warme maaltijd, makkelijker een parkeerplaats kan vinden.

%d bloggers liken dit: