Leeuwse-Turnkring_logoSINT-PIETERS-LEEUW: – 60 jaar of een diamanten verjaardag, zolang is Leeuwse Turnkring reeds actief binnen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Natasja De Tobel schetst ons kort de geschiedenis:
In 1955 startte alles met artistieke gymnastiek. Deze gymnastiek is natuurlijk niet te vergelijken met de artistieke gymnastiek vanaf de jaren 80, neen, toen was het vaak nog heel militaristisch en in massa. Ook mannen waren toen duidelijk aanwezig binnen de sport in het algemeen en de club in het bijzonder. Maar net zoals onze maatschappij onderhevig is aan een snelle groei en verandering is ook de club met de jaren gegroeid en veranderd.

Turnen wordt aangeboden in verschillende facetten, naast artistieke gymnastiek, deed ook conditiegym, ropeskipping, acrogym, trampoline, tumbling zijn intrede binnen de club, maar de grootste verandering is eveneens het uitbouwen van een evenwaardige dansafdeling. De eerste stapjes dans kwam er met jazz, maar al snel kozen we voor een andere genre en leunen we aan bij streetdance, … . Elk jaar opnieuw herbekijken we de noden binnen de omgeving, de gemeente en de club, elk jaar opnieuw zoeken we naar nieuwe raakvlakken met wat er leeft bij de jeugd maar ook bij jong volwassenen en volwassenen. Zo trachten we steeds een aanbod voor te stellen voor jong en oud, man en vrouw, recreatie en competitie!!

2015-03-01-affiche-LTK-weshinebrightlikediamondsintheskyDit zorgt ervoor dat we na 60 jaar zijn wat we nu zijn, een dynamische club dat alleen maar vooruit wil.

Wil je ons aan het werk zien? Dat kan op zaterdag 28/02/2015 om 18.00 (deuren om 17.00) en op zondag 01/03/2015 om 14.00 (deuren om 13.00) en dit in de sportzaal van Wildersportcomplex.
Wil je zeker zijn van een ticket, dan kan je terecht in de sporthal op maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 – 21.00 en in Zonnig Leven op maandag, dinsdag en woensdag van 18.00 – 21.00. Opgepast de toegangen zijn beperkt, dus op = op.”

VVK kaarten: -12 jaar 7 euro volwassenen 11 euro
Kassa: -12 jaar 9 euro volwassenen 13 euro

Meer info over de Leeuwse Turnkring: www.leeuwseturnkring.be

%d bloggers liken dit: