2015-02-19-Nathalie-Elke-gaan-op-stage-in-NepalSINT-PIETERS-LEEUW: – Aanstaande zaterdag vertrekken 2 studenten uit Sint-Pieters-Leeuw op stage naar naar Kathmandu in Nepal. Het zijn Elke Rimaux en Nathalie De Leener die beiden in hun derde opleidingsfase Bachelor Lager onderwijs op de Hogeschool Brussel, dat nu recent ‘Odisee’ geworden is, zitten.

Dit jaar krijgen ze de kans om op buitenlandse stage te gaan. Dit zagen ze beide onmiddellijk erg zitten en kijken er alvast enorm naar uit om naar Nepal te gaan!

Nathalie De Leener: “We gaan in een lagere school staan, de ‘Sunrise English Boarding School’. We komen pas te weten in welke klas we les moeten geven als we daar zijn. De eerste paar dagen en/of weken nemen we een assisterende rol aan. We observeren, begeleiden bij bepaalde taken…

Naarmate de tijd, nemen we de klas volledig over. Onze aanwezigheid zorgt ervoor dat de kinderen in Nepal de kans krijgen om hun vaardigheden in het Engels te verbeteren. Naast het vak Engels, geven we natuurlijk ook andere vakken zoals wiskunde, muziek, knutselen, wo.. Maar ook volleybal zal erbij horen. Dat is heel grappig, want we spelen samen ook volleybal in België. ”

2014-11-11-jaarmarkt_Sint-Pieters-Leeuw_gaan-naar-NepalElke Rimaux :” Gisteren zijn Nathalie en ik een hele dag op stap geweest. Zoals vele onder jullie al weten hebben Nathalie en ik cake en chocomelk verkocht in november op de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw. De opbrengst was groot. Met een deel van dit geld hebben wij inkopen gedaan voor de school in Nepal. We hebben spullen gekocht zoals ballonnen, stickers, chocolade (voor ons gastgezin), papier, vingerverf… Maar we hebben ook wasco’s gekregen van een vriendin van ons. De kinderen in Nepal zullen echt blij zijn.

Zaterdag is het zover. Om 11.45 gaat ons vliegtuig omhoog. Eerst moeten we 3 uur vliegen richting Istanboel. Daar moeten we 4 uur wachten op onze volgende vlucht en dan is het nog eens een 7 à 8 uur vliegen richting Kathmandu, Nepal. We komen in Nepal aan rond 6.30 ’s ochtends. Maar in België is het dan nog maar 2.30 s’ nachts. Van een jetlag gesproken! Maar we kijken er enorm hard naar uit. Nepal here we come! “.

Volg hun avonturen via de blog: http://nathalieenelkeinnepal.weebly.com/

5de leerjaar De Wegwijzer is correspondentieklas voor Nathalie en Elke
Elke Rimaux: “We hebben hier in Belgie ook een correspondentieklas namelijk het 5de leerjaar in ‘De Wegwijzer’ in Ruisbroek.
We hebben met de meester ook de laatste afspraken gemaakt. Want we gaan met hem en de klas communiceren wanneer we in Nepal zijn. De kinderen kunnen dan vragen sturen via de blog en wij beantwoorden die. Maar wij geven ook informatie door, die de kinderen dan kunnen lezen op de blog. We hebben ook gezorgd voor opdrachten. De kinderen gaan bv een typisch gerecht uit Nepal maken id klas. Namelijk: Dhal Bat. Wij hebben reeds alle producten gekocht, dus dan moet het klasje het nog enkel maken.
Wij conmuniceren dus met de klas zodat de kinderen van Ruisbroek een beeld krijgen van hoe het leven er in Nepal uitziet

%d bloggers liken dit: