De-Lijn_controleurs-controle-busSINT-PIETERS-LEEUW: – In een persbericht laat De Lijn weten dat het aantal zwartrijden bij De Lijn in Vlaanderen tot het laagste niveau gezakt is in zeven jaar. Vorig jaar werden er voor het eerst meer dan 2 miljoen reizigers gecontroleerd op zwartrijden, een recordaantal. Lijn 170 behoort tot de meest gecontroleerde.

Het aantal controles is gestegen met meer dan 11 procent. De intensievere controles op zwartrijden werken zichtbaar. Door meer te controleren en door sommige controles aan te kondigen is het aantal zwartrijdende reizigers gedaald tot het laagste punt sinds 2008. In 2014 is 1 reiziger op de 43 tegen de lamp gelopen. In 2008 was dat 1 op de 31 reizigers.

In 11 procent van de gevallen kreeg de reiziger een proces-verbaal omdat die zijn sms-ticket aankocht nadat de controleur is opgestapt. Om in orde te zijn, moet de reiziger zijn sms-ticket aanvragen vóór het opstappen. Daarnaast zijn er 766 pv’s opgesteld voor het vervalsen van een sms-ticket. Op vervalsing staat een boete van 150 euro.

Dit zijn de meest gecontroleerde lijnen in Vlaams-Brabant: lijn 128: Brussel – Ninove via de N8 (bus), Lijn 214: Brussel – Asse -Aalst (bus) en Lijn 170: Brussel – Sint-Pieters-Leeuw – Halle (bus)

‘Ook dit jaar zullen we intensief controleren met extra aandacht voor ritten met doorgaans veel zwartrijders, in het bijzonder de studerende jeugd’, zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal bij De Lijn.

Meer info: https://static.delijn.be/Images/Infografiek_De_Lijn_Zwartrijden_FIN_tcm3-8507.pdf

%d bloggers liken dit: