SINT-PIETERS-LEEUW: – De leerlingen van het 6-de leerjaar van de gemeentelijke basisscholen ‘t Populiertje (Zuun) en Den Top (centrum Leeuw) vertrokken woensdag samen op sneeuwklassen. Ook dit jaar skieën ze in Valmeinier, Frankrijk.
2015-02-05-sneeuwklassen
Vandaag stuurden ze reeds een eerste berichtje door voor het thuisfront:
Eerste berichtje uit Valmeinier van de leerlingen van ’t Populiertje:
“Hallo thuisblijvers,
Nadat we om 8 uur veilig in Valmeinier zijn aangekomen, hebben onze Spetters onmiddellijk de aanval ingezet op het ontbijtbuffet : vers brood, vers fruit, fruitsap,…. Vervolgens hebben we onze kamers ingepalmd en de skilatten afgehaald. Nadat ze het gevecht met hun beddenlakens glansrijk hadden gewonnen, konden ze hun buikjes alweer vullen om daarna buiten alle sneeuw rond het hotel om te ploegen… Na het avondmaal een deugddoend stortbad en vandaag vroeg onder de veren: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Morgen onze eerste ski-les: we kijken er echt naar uit!

Ook de leerlingen van Den Top schreven een eerste berichtje:
Hallo beste ouders, zusjes,broers,oma’s en opa’s
We zijn in Sint-Pieters-Leeuw vertrokken om 19:30 en zijn aangekomen, hier in Valmeinier,rond 8:15u.. Het was heel veel werk om alles naar de kamers te brengen. We hebben al een toertje gedaan in het dorp Valmeinier. Daarbij hebben we ook “gepoepsleed “ en dat was heel erg tof. We hebben s’ morgens niet zoveel gegeten ,maar s’middags wel . En morgen gaan we eindelijk skiën. We spelen nu ook gezelschapsspellen terwijl anderen zich gaan douchen.
Dit was zo ons eerste dagje in Valmeinier.
Vele vele groetjes van Leila, Phebe, Adonaï

Volg hun avonturen via de schoolwebsites en klasblogs:
www.populiertje.behttp://valmeinier2015.blogspot.be
www.dentop.behttp://zesdeklasdentop.skynetblogs.be

%d bloggers liken dit: