SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE: – Het nieuwe artistieke project ON/OFF Stage – ontstaan vanuit zangvereniging Redoris met intergemeentelijke samenwerking tussen CC Coloma, jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw, CC ’t Vondel en jeugddienst Halle – heeft al een korte geschiedenis achter zich, maar kent nog een grote uitdaging.
2015-01-31-audities-on-off-stage-Vlezenbeek_07
‘Samen met, door en voor jongeren een musical creëren’ is niets minder dan de ambitie. Jongeren warm maken en betrekken bij alle facetten van een artistieke productie is de eerste doelstelling van dit project.

Half oktober werd er gestart met het ‘OFF’ -luik van dit project: het aanbieden van drie verschillende workshops. De thema’s van de workshops zijn geïnspireerd op de verschillende aspecten van een artistieke productie: Media, Light & Sound en Styling.
Na afloop van de workshops konden de jongeren vrijblijvend kiezen of ze verder willen meewerken aan de uitvoering – binnen hun gekozen thema workshop – achter de schermen van de musical. Ze kunnen zich dan engageren om in te stappen in de werkgroepen rond de bovenstaande thema’s. Deze werkgroepen gaan door van februari tot en met mei.
Het ‘ON’ gedeelte van het project bestaat uit het creatie- en repetitieproces van een zelfgeschreven musical. Zangverening Redoris zou zich in dit luik willen inschakelen als artistieke stuurgroep die inhoudelijk mee denkt, het project opvolgt, stuurt en mee uitvoert.

Er werden audities gepland op zaterdag 31 januari waar 39 jongeren (!) aanwezig waren om een bijrol of hoofdrol te behoeden, of deel uit te maken van het ensemble. Wat een bijzonder rijke opkomst was! Het startschot van de repetities en werkgroepen wordt afgevuurd op zaterdag 7 februari in CC Coloma, waar het script en de titel van de musical onthuld wordt!

Deze diashow vereist JavaScript.


Geïnteresseerde kinderen (vanaf 7 jaar), jongeren en volwassenen voor kinderensemble, jongerenensemble of koor mogen zich nog steeds melden. Dit kan tot en met 7 maart 2015.

De musical zal worden vertoond op 30 en 31 mei 2015 in CC ’t Vondel. Koop je tickets vanaf 1 maart 2015 via www.colomaspl.be

Meer info over het project: www.facebook.com/onoffstage
Vragen: onoffstage@sint-pieters-leeuw.be .

%d bloggers liken dit: