2015-01-28-open-M-editie-2015VLAAMS-BRABANT: – M–Museum Leuven en de provincie Vlaams-Brabant zoeken voor de derde editie van OPEN M beeldende kunstenaars uit de regio. Onder het motto ‘Jouw werk, ons publiek’ creëert M deze zomer een platform om hun kunstwerken te tonen aan het grote publiek. Een dubbele buitenkans, want na OPEN M maken twee deelnemers kans op een eigen solo in het FeliXart Museum.

OPEN M geeft een platform aan kunstgeweld uit de regio Vlaams-Brabant. Het concept is eenvoudig: overtuig met je werk en M reserveert deze zomer je plek voor het grote publiek. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen in aanmerking: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, grafiek, video, fotografie, installatie en performance. De eindselectie van curator Ann Cesteleyn en een professionele jury is in M te zien van 27 juni tot 31 augustus 2015.

OPEN M geeft een kans aan alle beeldend kunstenaars die in Vlaams-Brabant wonen, werken of geboren zijn. Zowel jong talent als gevestigde waarden komen aan bod. Cruciaal is dat je werken een actuele artistieke visie vertalen. Zo stel je ten laatste 19 maart 2015 maximum vijf recente werken en een portfolio voor. Vergezel dit van een beknopte motivatie over inhoud, beeldende kracht, vorm en materiaal van het werk. Een professionele jury en een externe curator, Ann Cesteleyn, beoordelen je werk en maken in mei de selectie kunstenaars voor OPEN M bekend.
Inschrijvingsformulier en reglement www.mleuven.be/openm of www.vlaamsbrabant.be/openm

%d bloggers liken dit: