SINT-PIETERS-LEEUW: – Dinsdagnamiddag werd aan het gemeentehuis de nieuwe veegmachine van Sint-Pieters-Leeuw voorgesteld.
2015-01-26-nieuwe-veegmachine_Sint-Pieters-Leeuw
Met de gloednieuwe Ravo veegmachine van 168.909,95 euro die de gemeente heeft aangekocht kunnen heel wat meer straten, voetpaden, greppels, pleinen en parkings worden schoongeveegd.

De machine is uitgerust met een veegsysteem bestaande uit twee vooraan geplaatste schotelborstels met snelwisselsysteem en een derde borstelinstallatie die geschikt is om een hele dag onkruid te verwijderen. Deze laatste borstel kan zowel links als rechts van de machine werken en is vanuit de cabine voorzien van een bediening voor dubbele inclinatie.

Bart Keymolen, schepen voor Openbare Werken: “De chauffeurs werden eveneens opgeleid om de machine na intensief gebruik enkele uren per week te onderhouden. Deze investering past, ondanks het grote aankoopbedrag, helemaal in het besparingsplan. Efficiënt werken is namelijk ook besparen!

Gunther Coppens, schepen voor Milieu en Groen “Met deze machine kunnen wij hoog inzetten op de algemene netheid van de straten in onze gemeente. Het is aangenamer wonen in een schone buurt. Vuile straten geven een primair onveiligheidsgevoel en dat willen we vermijden. Daarom moet deze machine een echte kilometervreter zijn.”

%d bloggers liken dit: