RUISBROEK: – Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs hebben de oudste leerlingen van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec in de verschillende klassen over deze verschrikkingen gepraat in de kring. In sommige klassen kozen leerkrachten als middel om te komen tot verwerking en tot leren omgaan met je eigen gevoelens een muzische activiteit. De tekening werd mee genomen naar huis. Deze tekening was een hulp om ook met de ouders in communicatie te treden. Mama en papa mochten ook langs de ommekant hun mening schrijven over deze terreurdaden. Er werden ook vele krantenknipsels op twee deuren gekleefd. Hierbij werden schrijf-en denkballonnetjes getekend. De oudsten mochten hier hun gedachten noteren. Zo ontstond een schrijfwand.

Vrijdagnamiddag werd er een bezinningsmoment gehouden.
De leerlingen brachten een lichtje mee. Dit werd geplaatst bij de vredesmuur.
Directrice, Greta Muylaert: “ Een moment van stilte en ingetogenheid uit respect voor de overledenen in Parijs; een moment van nadenken ‘Terreur hoort niet thuis in onze wereld,… Elk heeft recht om zijn eigen mening te uiten,… Elk heeft recht om zichzelf te zijn: huidskleur, ras, godsdienst,… respect voor iedereen!
DSC_5086 DSC_5093

%d bloggers liken dit: