VLEZENBEEK: – Naar jaarlijkse gewoonte trakteert CD&V Sint-Pieters-Leeuw haar leden en sympathisanten op een glaasje tijdens haar receptie om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden. Dit jaar was de vernieuwde zaal in de Merselborre in Vlezenbeek de plaats van afspraak.
2015-01-09-CDenV-nieuwjaar
CD&V voorzitter Siebe Ruykens blikte terug op het afgelopen jaar met onder meer het schooldossier Puur Natuur: ” Na maanden onderhandelen hebben we hierover een compromis gevonden met onze coalitiepartner. CD&V heeft goed geluisterd naar de bevolking in Oudenaken en Berchem. Het was al meteen duidelijk dat een school van 140 leerlingen niet haalbaar en wenselijk was. Wij hebben voor deze mensen woord gehouden. Het compromis beantwoordt aan de terechte zorg van ouders met jonge kinderen die door het afstandscriterium in de toekomst niet langer plek zouden vinden. We hebben gezorgd voor een dorpschooltje op maat van deze landelijke kernen. Een kleuterschool in de Molenborre en een 1e & 2e leerjaar op de site van de pastorie in Oudenaken.”

“Een school op maat van een dorp met 350 inwoners. Een school met een toekomst en garanties voor de kinderen die zich inschrijven in deze school. Zij kunnen automatisch doorstromen naar het 3e leerjaar in de nieuwe school van Den Top. Puur natuur zal voortaan ook niet langer afhangen van de school Wegwijzer in Ruisbroek. Dit is een goed voorbeeld van een verantwoord beleid, een beleid dat rekening houdt met iedereen, aldus CD&V voorzitter Siebe Ruykens”

Niemand minder dan Oud-Europees president Herman Van Rompuy en Vlaams Parlementsleden Michel Doomst & Peter Van Rompuy waren aanwezig op onze nieuwjaarsreceptie.

%d bloggers liken dit: