2008-12-08-kerstverlichting_sint-pieters-leeuw_5SINT-PIETERS-LEEUW: – De Open-VLD van Sint-Pieters-Leeuw hield een enquête over de kerstverlichting in de gemeente via zijn enquêtesite: www.mijnleeuw.be. Vandaag maakten ze de resultaten bekend.

Olivier Huygens, Voorzitter Open VLD:
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw plaatste dit jaar geen kerstverlichting in de straten. Dat besliste het schepencollege. Het gemeentebestuur vindt het niet verantwoord om dit jaar kerstverlichting te plaatsen omwille van het dreigend elektriciteitstekort. Het gemeentebestuur roept daarom de inwoners ook op om zuinig en verantwoord om te springen met energie. Door geen kerstversiering te plaatsen wil ze zelf het goede voorbeeld geven. In Sint-Pieters-Leeuw dreigen delen van Vlezenbeek zonder elektriciteit te vallen als er een stroomtekort is.
Wij vroegen ons echter af wat de inwoners hiervan dachten:
72,5 % van de Leeuwse bevolking vindt dat de gemeente hier de juiste beslissing heeft genomen omdat zij een voorbeeldfunctie moeten spelen om energie te besparen. Toch hopen ze dat dit niet louter een besparingsmaatregel is om deze gelden te besteden aan andere nutteloze zaken.

De meningen zijn verdeeld wanneer we vragen of de gemeente SPL de taak heeft om steeds ieder jaar kerstverlichting te plaatsen.

62008-12-08-kerstverlichting_sint-pieters-leeuw_47.5 % van de inwoners vindt dat de gemeente hier correct handelt. Wanneer we vragen naar andere nuttige bezuinigen dan stellen velen voor om de kerstverlichting toch te plaatsen maar eens te investeren in LED-verlichting aangezien deze aanzienlijk minder of bijna niets verbruiken voor eenzelfde sfeer. Het is eerder een tendensieuze maatregel die desgevallende NIET zal beletten dat het gedeelte Vlezenbeek zonder stroom komt in het uitschakelplan. Het verbruik van kerstverlichting is trouwens verwaarloosbaar in verhouding tot wat kan geproduceerd worden en in verhouding tot wat geproduceerd wordt. Nog enkele voorstellen spreken om de straatverlichting en dus ook kerstverlichting te doven vanaf bvb. 00u tot 06u

Mening van Open Vld SPL:
Onze fractie begrijpt het nakend elektriciteitstekort en volgt de mening van de Leeuwse bevolking dat de gemeente hier een voorbeeldfunctie moet innemen. Toch houden we van sfeer tijdens de feestdagen en zouden we toch opteren om eens te investeren in degelijke LED-verlichting aangezien deze inderdaad minder verbruiken en toch een identieke sfeer kan teweegbrengen.”

%d bloggers liken dit: