2014-12-29-bob-campagneSINT-PIETERS-LEEUW: – Morgenavond, 31 december 2014, is het weer zo ver. Laatste dag van het jaar, samen rond de feestdis en met de familie gezellig een glaasje drinken. Maar let op, als u daarna nog de baan op moet, zorgt u dan ook voor een BOB?

Politie Sint-Pieters-Leeuw laat via de sociala media weten:
Wij als politiezone zullen op oudejaarsnacht dan ook toezien dat wie zich op de weg bevindt, niet te veel gedronken heeft. Met onze ademtesttoestellen in de aanslag gaan wij zowel statische als dynamische controles plannen. Dit is niet om mensen te ambeteren, maar om er voor te zorgen dat alles volgens de regels van de kunst verloopt. Wij nemen liever 100 negatieve ademtesten af dan bij één familie te moeten gaan vertellen dat hun zoon of dochter is aangereden of overleden door alcohol in het verkeer.

Er zijn veel alternatieven om een oudjaar veilig door te komen en toch een glaasje te drinken.
– Zorg zelf voor een BOB. Misschien is je broer, zus, ouder of grootouder wel bereid om je van en naar de bestemming te brengen?
– Bestel een taxi! 100-en taxi bestuurders staan ook tijdens oudejaarsnacht klaar om je te vervoeren, met gratis gezelligheid er bovenop.
– Doe beroep op de Responsible Young Drivers, ook zij brengen je met plezier thuis. Alle informatie is HIER terug te vinden.
– Met de LIJN, zou je er al zijn. Ook De Lijn staat klaar met enkele FEESTBUSSEN om alles veilig te laten verlopen. Alle informatie over de nieuwjaarslijnen in Vlaams-Brabant vindt u HIER terug.

1 comment

  1. héél goed maar aub hou ook het vuurwerk hier aan het negenmanneke even in het oog, elk jaar worden er hier gewoon op straat tussen de auto’s en huizen, gewoon door (dronken) ouders en hun kinderen vuurwerk de lucht ingeschoten. Dat is wel hun bedoeling maar meestal is het schots en scheef richting daken van de omliggende woningen en soms zelfs richting auto’s. Dus elk jaar vanaf twaalf uur is het niet gelukkig nieuwjaar maar ons hart vasthouden in de hoop dat het weer zonder schade gaat aflopen en dan denk ik ook aan die arme dieren maar ja voor die benevelde breinen is dat maar bijzaak.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: