UITMETVLIEG_LogoSINT-PIETERS-LEEUW: – CC Coloma en de jeugddienst zoeken personen die op een creatieve/kunstzinnige manier, al dan niet in verenigingsverband, actief zijn. Ook ouders en grootouders die graag brainstormen rond kinderen en cultuur in onze gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn welkom.

Wanneer: 17 december 2014 van 19 tot 22 uur.
Waar: Colomakasteel, Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

Kinderen en cultuur: de link lijkt voor velen evident en toch dringt de waarde van cultuur voor kinderen niet altijd volledig door. Culturele (doe-)ervaringen zijn van groot belang voor de zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Jong geleerd, oud gedaan geldt ook hier.

Ook in Sint-Pieters-Leeuw wordt er al jaren gewerkt rond Kindercultuur. Met veel enthousiasme en succes.
Toch vraagt de gemeente zich regelmatig af of ze wel alle kinderen bereiken; want weten we wel wat kinderen echt willen of nodig hebben?
De gemeente Sint-Pieters-Leeuw kreeg van de provincie Vlaams-Brabant de kans om een denkproces op te starten rond de vragen die hierboven gesteld worden. Finaal doel is om van onze gemeente een plek te makn waar kinderen en cultuur in één woord worden genoemd.

Er ligt dus een boeiende denkoefening op tafel! CC Coloma en de jeugddienst zijn er van overtuigd dat deze vragen niet enkel door de gemeentelijke jeugd- en cultuurdienst beantwoord kunnen worden maar door alle mensen en organisaties in onze gemeente die geboeid zijn door de relatie kind en cultuur.
Meer info + inschrijven voor de avond bij: sofie.heymans@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: