NEGENMANNEKE: – Recht tegenover het Albert Van Cotthempark, realiseert projectontwikkelaar Montreal nv in samenwerking met de aannemersgroep Vanderstraeten nv (Vanderstraeten nv, Execon nv en Peremans nv) een ambitieus stadsvernieuwingsproject.
Deze middag werd het officiële startschot van de bouwwerken van de woonontwikkeling gegeven.
Burgemeester Luc Deconinck zat voor de gelegenheid aan het stuur van een graafmachine om de eerste spadesteek te geven!

2014-11-13-Negenmanneke_Violetta_06
Op een terrein van 2 hectare recht tegenover het Albert Van Cotthempark worden meer dan 70 woningen en appartementen opgetrokken. Op dat terrein stonden vroeger gebouwen van het Gemeenschapsonderwijs “De Groene Parel. De volledige site wordt omgevormd tot een groene campus waar zowel starters, jonge gezinnen en senioren een nieuwe thuis zullen vinden.

Residenties Violetta  en Camilla
De werken aan dit nieuwe woonproject starten vandaag met de realisatie van de residenties Violetta (21 appartementen) en Camilla (21 appartementen). Beide residenties grenzen aan een rustige woonwijk en zijn gelegen op het einde van een doodlopende straat (Heidebloemstraat).

Bart Langens, gedelegeerd bestuurder Montreal NV: ‘De bewoners kunnen volop genieten van het prachtige uitzicht op het groen en de hoogstammige bomen die onderdeel uitmaken van de ‘groene wooncampus’.
Dankzij een ruime ondergrondse parkeergarage met toegang aan de Albert Van Cotthemstraat, blijft de Heidebloemstraat en haar omgeving autoluw en is het project enkel toegankelijk voor haar bewoners. Bovendien voldoet de volledige ontwikkeling nu reeds aan de nieuwe gemeentelijke parkeernorm. Elke wooneenheid telt één of twee parkeerplaatsen.
Beide residenties bieden een aangenaam en gevarieerd woonaanbod voor zowel jonge starters als levensgenieters op leeftijd. Er worden 42 comfortabele appartementen aangeboden van 60 m² tot 90 m² met 1 of 2 slaapkamers.
Elk appartement wordt hoogwaardig afgewerkt en wordt gekenmerkt door haar energiezuinig karakter. Zo worden de appartementen voorzien van een ventilatiesysteem dat gebruik maakt van warmterecuperatie
.’

Vandaag wordt gestart met de bouw van de appartementen gelegen aan de doodlopende Heidebloemstraat (residenties Violetta en Camilla). De oplevering van de eerste appartementen wordt voorzien in de zomer van 2016. Begin volgend jaar wordt werk gemaakt van de appartementen aan de A. Van Cotthemstraat (8 appartementen) en een kinderkribbe.
De start van de realisatie van het woonerf (22 eengezinswoningen met tuin) wordt voorzien midden 2015. Dat betekent dat medio 2017 de eerste bewoners hier hun intrek zullen nemen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Meer info: www.mont-real.bewww.residentie-violetta.be

zie ook ons artikel van 12/03/14 – Bouw nieuwe school De Groene Parel en woonproject

%d bloggers liken dit: