Toeval of niet gisterenavond (6/8/14) werkte de openbare verlichting niet op een groot stuk van de Bergensesteenweg - N6
6/8/14 geen openbare verlichting Bergensesteenweg

SINT-PIETERS-LEEUW: – Het schepencollege van Sint-Pieters-Leeuw besliste op 27 oktober 2014 aan Eandis voor te stellen om de openbare verlichting te doven tijdens het afschakelplan.
Concreet wil het gemeentebestuur dat de openbare verlichting over het volledige grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw wordt uitgeschakeld van zodra het afschakelplan in een deel van de deelgemeente Vlezenbeek in werking treedt.

De gemeente wil tevens solidair zijn met de inwoners van andere gemeenten. Dit betekent dat vooraleer er een gebied zou worden afgeschakeld, eerst de voorkeur wordt gegeven om de openbare verlichting uit te schakelen in alle gemeenten om zo de kans op afschakeling te verkleinen.

Lucien-WAUTERS_schepen_Sint-Pieters-LeeuwSchepen voor nutsvoorzieningen, Lucien Wauters: “Bovenstaande voorstellen om de openbare verlichting uit te schakelen zullen worden voorgelegd aan netwerkbeheerder Eandis. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we hopelijk vermijden dat een aantal gezinnen getroffen worden door een eventuele afschakeling. Eerder werd beslist de kerstverlichting dit jaar uit te laten. Het gemeentebestuur wil door deze initiatieven zelf het goede voorbeeld geven en roept de inwoners op om zuinig, verantwoord en duurzaam om te springen met elektriciteit.

%d bloggers liken dit: