2014-10-16-zuiddagSINT-PIETERS-LEEUW: – Het is vandaag Zuiddag. Al voor de 9e keer gaan 14.000 Vlaamse en Brusselse jongeren tussen 15 en 19 jaar vandaag niet naar school. In plaats daarvan nemen ze iemands baan over. Hun loon gaat deze keer naar een sterk theaterproject voor en door jongeren in Gaza.

Maar liefst 160 middelbare scholen doen mee aan “Work for Change” van Zuiddag. In alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel gaan jongeren vandaag aan de slag. Duizenden werkgevers zetten hun schouders onder Zuiddag en nemen 1 of meer leerlingen aan. Op die manier krijgen scholieren de kans sollicitatie- en werkervaring op te doen. Van fietsenmaker tot minister-president, werkelijk alle jobs passeren de revue. In ruil krijgen ze een symbolisch loon van 40/50 euro dat ze afstaan aan Zuiddag.

In Sint-Pieters-Leeuw zijn er leerlingen aan het werk bij Colruyt, Brukomtegel, bloemen Rudi & Veerle en bij de milieudienst van de gemeente.
Meer info: www.zuiddag.be

%d bloggers liken dit: