2014-10-17-armoede_laken_logoSINT-PIETERS-LEEUW: – Armoede is meer dan geldgebrek. Het is een netwerk van uitsluitingen, een kluwen van problemen die op elkaar inhaken in domeinen zoals wonen, werk, welzijn en school. Op 17 oktober vindt de Dag van de strijd tegen de armoede plaats (www.17oktober.be).
Ook Sint-Pieters-Leeuw doet mee. Hang op 17 oktober een geknoopt laken uit je raam, zo toon je dat je mee de strijd aanbindt tegen de armoede.

Budgetproblemen? Neem contact op met het Sociaal Huis!
Wanneer schulden zich opstapelen om welke reden dan ook, en je misschien zelfs begint te lenen om schulden af te betalen, zit je op een gevaarlijk pad. Wie budgetproblemen heeft, laat het beter niet verder komen. Neem in dat geval contact op met het Sociaal Huis.

Schulden voorkomen en oplossen
Goed je plan leren trekken met een beperkt budget? Hoe doe je dat? De sociale dienst bracht vorig jaar verschillende mensen samen in leergroepen waar men stappen naar zelfredzaamheid leerde zetten. De organisatie gebeurde in het kader van het project preventieve schuldhulpverlening in samenwerking met Centrum algemeen welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde.

Info: Sociaal Huis – Fabriekstraat 1, 1601 Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw)
02 371 03 50 – sociale.dienst@ocmwspl.behttp://www.ocmw-sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: