BIVV-campagne_GSM-achter-stuurSINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft tijdens de maand augustus een verhoogd toezicht gehouden gericht naar het gebruik van de GSM achter het stuur.
54 bestuurders werden door de lokale politie onderschept terwijl ze tijdens het rijden gebruik maakten van hun draagbaar telefoontoestel.

Eind juli lanceerde het BIVV een nieuwe campagne die bestuurders moet ontraden te gsm’en en sms’en achter het stuur. De campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’en en sms’en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms’en is dat risico 23 keer groter. De lokale politie ondersteunde de campagne via website en sociale media.

%d bloggers liken dit: