REGIO: – Voor de 15-de maal richten ‘De Lambikstoempers’ hun jaarlijks streekbierenweekend in. Zoals vorige jaren hebben ze het ruim aangepakt en laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren waaronder ook Leeuwse bieren van Lindemans en Ronaldus.
2014-08-26-bierweekend
Uiteraard ligt de focus op de eigen streek met een heel gamma lambikbieren (van het basisbrouwsel lambik over Oude Geuze en Oude Kriek tot fruitbieren).

De Lambikstoempers stellen er ook hun eigen ‘blend’ met frambozen, het ‘Lambooske 2014’ voor.
Frambozen opgelegd op jonge lambik van Lindemans (uit Vlezenbeek). Een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen.

Uitkijken wordt het ook naar de Cuvée Lambikstoemper!
Een Oude Geuze naar aanleiding van ons 15-jarig bestaan, Lambikstoempers vzw. Verdere details over dit uniek product geven wij pas vrij vanaf zaterdag 30 augustus 2014. Na dit tijdstip zal deze Oude samengesteld bij brouwerij Boon uit Lembeek door De Geuze kunnen geproefd en/of aangekocht worden!

Alle bieren halen ze persoonlijk af bij de brouwers en dit zijn meestal bieren die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Zo presenteren we dit jaar o.a.
Fils à Papa (Limited Edition van Brouwerij De Leite), Basèque Cuvée 2013 (Brasserie des Carrières), Super Kroon (Brouwerij De Kroon), Belga Corner (Brouwerij Jandrain Jandrenouille), Straffe Hendrik Wild (Brouwerij De Halve Maan), Ferre (Brouwerij Maenhout), Brusseleir (Brasserie de la Senne), Saison 548 (Brouwerij Den Triest), Buecken Holt (Brouwerij Anders! voor Bueckenholt Brouwbroeders), Carioca (Brasserie Lion), The Wipers Times (Brouwerij De Kazematten), Sint Bernardus Extra 4 (Brouwerij Sint Bernardus), Serv’Oise (Brasserie de Bouillon), Chateau d’Ychouffe (Brouwerij Moortgat),….

Het Streekbierenweekend gaat dit weekend door in het bezoekerscentrum De Lambiek; Gemeenveldstraat 1 te Alsemberg. Zaterdag van 14.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 20.00 uur.

%d bloggers liken dit: