ZUUN: – Tijdens de dagelijkse ronde mocht de koeienwachter van de Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden het voorbije weekend dit mooie tafereel aanschouwen. De kudde Galloways in het Volsembroek is uitgebreid met een kalfje.

2014-08-25-gallowaykalfje_02

De Leeuwse Natuurvrienden laten weten dat kraambezoek  uiteraard welkom is, maar ze vragen bezoekers om moeder en kalf toch de nodige rust te gunnen en de dieren niet te dicht te benaderen. Het kalfje wordt goed in de kudde opgenomen en alle volwassen dieren nemen een beschermende rol op.

Deze diashow vereist JavaScript.


Een Galloway is een hoornloos runderras dat oorspronkelijk uit Schotland kwam en in het wild kan overleven. De galloways zorgen in het Volsembroek naast de Zuunbeek voor de vegetatie van het natuurgebied op natuurlijke wijze onder controle houden. Dit is nodig opdat dit natuurgebied één van de mooiste natte gebieden van onze regio zou blijven.

Bron en meer info: www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be – e-mailadres : leeuwse_natuur@yahoo.com


Morgen, dinsdag 26 augustus 2014 – BEHEERWERKEN OUDE ZUUN: Opruimen haagsnoeisel van onze meidoornhaag langs het wandelpad. Samenkomst: 18u op het terrein, rood wandelwegje langs de Zuunbeek aan de overkant van het wachtbekken Slesbroek. – C.Leunensstraat. Vrijwilligers steeds welkom!

%d bloggers liken dit: