SINT-PIETERS-LEEUW: – Op vrijdag 13 juni 2014 zullen alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw de brochure met het cultuuraanbod 2014 – 2015 in de bus krijgen.
Daarmee zet CC Coloma een nieuwe stap richting volwaardig gemeenschapscentrum.

2014-06-12-pc-voorstelling-cultuurbrochure_05
Cultuurfunctionaris Dennis Deneulin stelde het jaarprogramma 2014-2015 voor.
Dennis Deneulin : “Een aantal klassieke en wederkerende activiteiten moeten ervoor zorgen dat het opgebouwde publiek uit het verleden goed bediend en opnieuw uitgebreid wordt. Wij willen hen een aanbod blijven presenteren zoals ze dit van CC Coloma gewoon waren. Anderzijds bedienen we nu ook een tweede doelgroep, zijnde de lagereschoolkinderen met hun ouders en grootouders. Een aantal familievoorstellingen en een optreden van een Studio100 product “De Bende” tijdens de trekpaardendag springen daarbij zeker in het oog.”

Schepen van Cultuur Jan Desmeth feliciteerde het team met het geleverde werk, alsook de andere
gemeentelijke diensten, die al jaren hun bijdrage leveren. Deze brochure mag dan wel vooral gevuld
zijn met activiteiten van CC Coloma, ook het culturele aanbod dat de inwoners kunnen consumeren
vanuit andere diensten wordt in dezelfde brochure opgenomen.
2014-06-12-pc-voorstelling-cultuurbrochure_01 2014-06-12-pc-voorstelling-cultuurbrochure_02
Er werden drie innovaties voor dit seizoen toegelicht.
Voor de eerste keer gebruiken we bij elke activiteit de taalicoontjes van de Huizen van het Nederlands
en vzw De Rand. De iconen helpen anderstaligen bij het maken van een keuze uit het ruime aanbod
vrijetijdsinitiatieven in hun omgeving. Vzw De Rand gebruikt de iconen al enkele jaren bij hun voorstellingen. Het Huis van het Nederlands geeft een vorming aan alle organisaties die met de taaliconen willen werken. Als organisaties de iconen willen gebruiken moeten ze eerst de vorming volgen. Ook wij hebben deze vorming gevolgd. Het resultaat hiervan zie je in onze brochure.

De tweede belangrijke innovatie staat in het teken van “Cultuur naar mensen brengen”. Zo beperkt
CC Coloma zich niet langer tot het aanbieden van culturele activiteiten in de eigen infrastructuur, maar duikt ze zelf de wijken in. Twee optredens in de mooie kerk van Zuun, een eerste optreden in zaal Ons Huis in Ruisbroek en een optreden in de loods aan de Topstraat, zijn daarvan het bewijs.

Tenslotte start CC Coloma ook met twee projecten naast de klassieke optredens. Het graffiti- en
fotoproject om de stationsbuurt van Ruisbroek te verfraaien is het eerste gevolgd door een eigen musical van en voor jongeren van 15 tot 25 jaar.
2014-06-12-pc-voorstelling-cultuurbrochure_03 2014-06-12-pc-voorstelling-cultuurbrochure_03b
Jan Desmeth : “Ik ben zeer blij met de evolutie van het aanbod. Naast de klassiekers wordt nu ook gemikt op meer toegankelijke optredens. Dat kwam duidelijk naar voren in de bevraging, die we vorig jaar hebben gehouden bij het lanceren van de eerste brochure. Ik ben ook blij dat we de weg zijn ingeslagen om cultuur naar de mensen te brengen. Zo kunnen we naast Coloma en de Merselborre ook cultuur aanbieden in Zuun, Negenmanneke en Ruisbroek. We hopen dat dit stilaan mag aanslaan, zodat we dat in de toekomst nog kunnen uitbreiden. Ook blijvende “kunst in de straat” is belangrijk. De stationsbuurt van Ruisbroek met kunstfoto’s en graffiti verfraaien is een voorbeeld waar cultuur een steentje kan bijdragen aan een veel ruimere problematiek.”
2014-06-12-pc-voorstelling-cultuurbrochure_04
Vanaf maandag 23 juni 2014 om 10u kunnen tickets on-line gekocht worden via www.colomaspl.be.
Men kan ook tickets kopen aan de balie van de Openbare Bibliotheek, Rink 2 of in kasteel Coloma,
Depauwstraat.

%d bloggers liken dit: