VLEZENBEEK: – Zaterdag 7 juni 2014 vierde de Ave-Mariabasisschool te Vlezenbeek haar 50ste schoolfeest.

Deze diashow vereist JavaScript.


En het werd dit jaar een topeditie. Niet alleen de weergoden waren hen gunstig gezind, ook de massale opkomst van ouders, familie en vrienden zorgden voor een tropische en fantastische atmosfeer. Om 14.30 uur werd het startschot gegeven voor deze “Golden Party”. De 230 leerlingen en de 199 kleuters demonstreerden allemaal hun beste danspasjes in prachtige outfits op het grote podium in een tent van meer dan 1100 m2.
Als afsluiter van het schoolfeest mocht een special act, gebracht door hetvoltallige schoolteam, natuurlijk niet ontbreken. In de tent doken er hier en daar wat nonnetjes op en welgeteld één pater. Op het ritme van de Sister Act ging gans de tent uit de bol.

Op dinsdag 10 juni werden alle kinderen en het hele schoolteam , ter gelegenheid van het 50 ste schoolfeest, door de school getrakteerd op lekkere FRIETJES!!!! Dankzij hun inzet, creativiteit, vele oefensessies,…was het weer een reuze geslaagd feest.
2014-06-11-50ste-schoolfeest_frietjes_01
Directrice Valentine Decorte: ‘1964…50 jaar geleden …werd het nieuwe afdak op de speelplaats ingehuldigd met een optreden van de kinderen. Al snel werd het duidelijk dat ze met veel plezier een dansje brachten, het een gezellig samenzijn was en waar sociale contacten gelegd konden worden. Het schoolfeest op de speelplaats van de lagere school werd geboren maar de speelplaats werd door de grote opkomst van toeschouwers te klein.
Meneer pastoor stelde voor om eens een kijkje te nemen in de pastorietuin en te zien wat daar de mogelijkheden waren. Grond werd aangevoerd, rond de vijver kwam een omheining, toiletten werden gezet,…
1980…34 jaar geleden… ging het schoolfeest voor de eerste keer in de pastorietuin door. Het grasveld was dan wel groot genoeg maar de weersomstandigheden waren niet altijd optimaal. Elk jaar was het voor de kinderen een spannend en soms ook wel een teleurstellend moment. Organisatorisch ook niet altijd gemakkelijk want er moest wel eens verhuist worden naar de loods in de melkerij of de zaal Elysee. Zo kon het ook niet verder!
1991…23 jaar geleden …. kwam er voor het eerst een tent in de pastorietuin. Met de hulp van 5 sponsors werd de tent gefinancierd.
Vandaag kunnen we trots zeggen dat we een reuze feest hebben, in een reuze tent met reuze toffe mensen en die zorgen natuurlijk voor … een reuze sfeer.
Misschien hebben jullie het al opgemerkt …ook dit jaar werd de tent met 5 meter op 20 meter uitgebreid. Zo zie je maar …we blijven niet stilstaan, maar dit alles kunnen we zeker niet alleen en hebben we aan heeeel veeel mensen te danken!

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: