SINT-PIETERS-LEEUW: – De politiezone Sint-Pieters-Leeuw heeft zijn jaarverslag van 2013 toegelicht. Opvallend is dat het aantal woninginbraken in 2013 is gedaald met 11,5% ten opzichte van 2012.

De top vijf van gerechtelijke feiten in Sint-Pieters-Leeuw bestaat uit woninginbraken, diefstallen uit voertuigen, diefstallen in handelszaken, vandalisme en intrafamiliaal geweld.
2014-05-18-politie-jaaroverzicht_2013_01
Dieven sloegen vorig jaar 239 keer toe in Sint-Pieters-Leeuw. In de rest van het arrondissement waren er een vijfde meer meldingen dan het jaar voordien.
De politie ziet het aandeel pogingen wel toenemen. In 89 gevallen gaat het om pogingen, in 150 andere gevallen raakten de inbrekers binnen.

Korpschef Crispel. “Net daarom vind ik diefstalpreventie zo belangrijk. Als je de burgers kan uitleggen hoe ze het beste hun woning kunnen beveiligen, kan je al veel voorkomen. We hebben mensen in huis die advies geven. Als er een inbraak gebeurt dan zal onze ploeg bij de vaststellingen meteen controleren of er sporen kunnen opgenomen worden. Binnen de 24 uur wordt dat sporenonderzoek uitgevoerd. Nadien komt ook de wijkagent langs om eventuele vragen te beantwoorden van de slachtoffers of om hen te helpen als ze extra maatregelen willen nemen.
We kunnen nu wel een daling voorleggen maar de afgelopen maanden zit het aantal diefstallen opnieuw in de lift. Vooral de inbraken in tuinhuisjes en scholen zijn weer toegenomen. Sinds eind vorig jaar noteerden we al zeventien diefstallen in scholen’

Om de scholen te helpen, organiseert de politie op 11 juni een mini-seminarie voor de scholen van de gemeente. Daar zullen specialisten vertellen hoe men schoolgebouwen inbraakveiliger kan maken.

Burgemeester Luc Deconinck: ‘Een extra hulpmiddel in de bestrijding van criminaliteit kan de installatie zijn van camera’s met nummerplaatherkenning ANPR. Eind dit jaar hopen we de eerste camera te kunnen installeren.

%d bloggers liken dit: