SINT-PIETERS-LEEUW: – De atletiekwereld meldt de geboorte van een gloednieuw, ambitieus en beloftevol atletiekteam: Olympic Running Team. In dit teram zitten oa. vier sporters uit Sint-Pieters-Leeuw. Het zijn: Jan Cornelis, Daan Van Diest, Bart Alsteens en Roel Stiens.
2014-05-14-Leeuwenaren_Olympic-Running-Team
Het Olympic Running Team biedt aan zijn 18 atleten een uniek draagvlak waarbij atleten en atletes buiten de clubstructuren op een zeer professionele manier begeleid worden en zich kunnen omringen met gelijkgezinden. Zij geloven er rotsvast in dat talent gekoppeld aan de benodigde faciliteiten, overgoten met een unieke inspirerende teamgeest, kan leiden tot topprestaties.

Roel Stiens,Communicatieverantwoordelijke Olympic Running Team: ‘Door ons buiten deze clubstructuren te plaatsen kunnen we relatief onafhankelijk werken en kunnen de clubs tevens hun talenten in hun eigen clubkleuren behouden. Waardoor een win-win situatie gecreëerd wordt; competitiesporters krijgen de kans zich verder professioneler te ontwikkelen enerzijds en de atletiekclubs behouden hun atleten en atletes, die zich ongetwijfeld verder positief ontwikkelen en betere prestaties leveren, anderzijds.

ORT bestaat uit competitiesporters die het beste uit hun lichaam en geest willen halen. Het team bestaat enkel uit atleten en atletes die mikken op het hoogst haalbare. Motivatie en de juiste mentale ingesteldheid achten we minstens even belangrijk als de fysiologische talenten die moeder natuur ze bezorgde. Zonder discipline en motivatie is talent namelijk niets waard.

Roel Stiens: ‘De sleutelwaarden die we zoeken in atleten en atletes zijn: zelfdiscipline, talent, groepsdynamiek en last but not least: PASSIE. Het onderscheidt de recreatieve atleet van de gedrevene, van diegene die droomt van grote successen, hij of zij die eveneens beseft dat die droom verwezenlijkt kan worden als je elke dag een stapje in de goede richting zet. “It ain’t one big step that does the thing, it’s a lot of small steps that make it possible to achieve higher goals.” Het innerlijke vuur en de drang om je lichaam keer op keer zowel fysiek als mentaal tot het uiterste te drijven,  datgene onderscheidt kampioenen van de rest.

Een topprestatie is echter nooit het werk van 1 individu, het is de beloning voor een gans team. In groep naar een gemeenschappelijk doel werken, moeilijke tijden doormaken maar elkaar blijven steunen door dik en dun, samen succeservaringen beleven, dat is waar ons team om draait. Coaches, kiné, extra-sportieve omkadering en ploegmaten, we stuwen elkaar allen naar een hoger niveau.

Meer info op www.olympicrunningteam.com.

%d bloggers liken dit: