Mobiliteitscentrale-Aangepast-Vervoer_MAV_logoVLAAMS-BRABANT: – De Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer is een informatielijn die vragen beantwoordt over vervoer op maat voor personen met een mobiliteitsbeperking. Sedert half april bedient de infolijn de hele provincie Vlaams-Brabant. Daarbij lanceren ze één centraal telefoonnummer voor de hele provincie: 0800/26990 en onze vernieuwde website: www.mav.info.

Het aanbod van vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking is erg versnipperd in Vlaanderen. Daarom vinden zij moeilijk de weg naar de juiste vervoerder. Omdat mobiliteit een basisrecht is voor elke burger, richtte de Vlaamse Overheid eind 2012 een proefproject ‘Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer’ (MAV) in de provincie Vlaams-Brabant op. De MAV bewees al snel haar nut. Heel wat gebruikers konden terecht bij een gespecialiseerd kenniscentrum met hun vragen over vervoer op maat. Mede dankzij de expertise van de partners, vzw Mobiel en vzw Eigen Thuis, bedient de mobiliteitscentrale aangepast vervoer voortaan de volledige provincie Vlaams-Brabant.

Met de verlenging van het project en de uitbreiding naar de hele provincie Vlaams-Brabant, zijn er enkele grondige wijzigingen doorgevoerd. MAV is vanaf half april bereikbaar op één gratis telefoonnummer voor het volledige grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant: 0800/26 990. Met om het even welke vraag over aangepast vervoer, kan men tijdens werkdagen tussen 9u en 12u en tussen 13u en 16u op het gratis telefoonnummer terecht. U zal daarbij uw regio moeten ingeven, arrondissement Halle-Vilvoorde (kies 1) of arrondissement Leuven (kies 2). Met deze wijzigingen staat ook een vernieuwde website klaar. Wilt u meer informatie en getuigenissen van onze gebruikers bezoek dan onze vernieuwde website op www.mav.info.

De doelstelling van de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer is duidelijk, een oplossing bieden aan personen met een mobiliteitsbeperking voor vervoer op hun maat. Dit houdt in dat de experts van MAV uitgebreide informatie verstrekken en doorverwijzen naar die vervoerder met de juiste oplossing. Indien er geen oplossing op maat voorhanden is, kan MAV een vervoerder toekennen en onder bepaalde voorwaarden financieel tussenkomen om de verplaatsing te kunnen uitvoeren.
Mobiliteit is immers een basisrecht voor elk van ons en brengt mensen bij mekaar.

MAV Vlaams-Brabant contacteren?
Nieuw gratis nummer: 0800 26 990
vlaamsbrabant@mav.info – www.mav.info

%d bloggers liken dit: