ZUUN: – De vorige jaren organiseerde de politie van Sint-Pieters-Leeuw jaarlijks een levend verkeerspark. Deze week konden de leerlingen van de verscheidene Leeuwse scholen dankzij de politie voor het eerst kennis maken met het  “Mobiel Verkeerspark” van de federale politie.
Achter Zonnig Leven in Zuun werd een heel verkeerspark uitgewerkt. 

2014-04-04-mobiel-verkeerspark_08
De leerlingen kregen eerst een zeer speelse toelichting op het Belgisch verkeersreglement. Hier werden alle basisregels in het verkeer uitgelegd evenals enkele verkeersborden.
Daarna mocht men in het verkeerspark rondrijden. Hier keek een agent toe op het gedrag van de leerlingen. Als ze onvoorzichtig of gevaarlijk reden kregen ze een berisping. De helft van de leerlingen in het verkeerspark rijdt rond in een go-cart die de auto in het verkeer voorstellen. De andere helft rijdt rond op een fiets. Ongeveer in de helft van de tijdsduur van het verkeerspark wordt er gewisseld van voertuig, de fietsers nemen een go-cart en omgekeerd.

Ook 6B van de Sint-Lutgardisschool kwam het Mobiel Verkeerspark testen. Na de theoretische uitleg zei één van de leerlingen; ‘nu snap ik waarom er sommigen buizen bij hun theoretisch rijexamen‘. Tijdens het begin van de praktijk oefening waren de meesten ook nog wat onzeker, ‘je moet op alle borden letten, zien wat de anderen doen, Pffff toch niet zo gemakkelijk‘, maar al snel ging het vlotter. De politieagent moest hier en daar wel nog wat extra uitleg geven.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: