SINT-PIETERS-LEEUW: – De Leeuwse oppositiepartijen Groen, Sp.a, Open Vld en PF zijn tegen afschaffing van de sociale huisvuilpremie.

fractievoorzitters: Sp.a Guy Jonville, Open Vld Kathleen D’Herde, PF Jean Cornand en Groen Jenny Sleeuwaegen
fractievoorzitters: Sp.a Guy Jonville, Open Vld Kathleen D’Herde, PF Jean Cornand en Groen Jenny Sleeuwaegen

De voorbije legislaturen is het altijd zo geweest dat er een sociale huisvuilpremie werd toegekend aan gezinnen die aan bepaalde voorwaarden voldeden. Deze huisvuilpremie liep tot december 2013 en werd door de huidige N-VA – CD&V meerderheid niet meer verlengd.

De oppositiepartijen PF, Open Vld, Groen en Sp.a, betreuren dat de sociale huisvuilpremies niet werd verlengd. Deze maatregel zal ervoor zorgen dat in de tijd van economische crisis er terug meer mensen financiële problemen zullen hebben. Deze premie is voor deze mensen een kleine ruggensteun met grote gevolgen.

%d bloggers liken dit: