NEGENMANNEKE: – In de Albert Van Cotthemstraat wordt een nieuwe school gebouwd voor basisschool De Groene Parel (Gemeenschapsonderwijs). De volgende drie jaar komen er naast het schoolgebouw ook een kinderdagverblijf, vijftig appartementen en 22 ééngezinswoningen.
2014-03-12-start-bouw-nieuwe-school-De-Groene-Parel

Vandaag zit de basisschool De Groene Parel nog in containers.
2014-03-12-Project_groene-parel_MONTREAL_06
Bart Langens, gedelegeerd bestuurder Montreal NV: ‘Sinds 29 mei 2013 zijn wij eigenaar van een terrein te Sint-Pieters-Leeuw waar wij middels een privaat publieke samenwerking met het Gemeenschapsonderwijs een ambitieus project realiseren. Concreet voorziet dit stadsvernieuwingsproject in de bouw van een nieuwe school en een polyvalente zaal centraal op het terrein van 2 ha.

Project ‘De Groene Parel’ is een samenwerking tussen Montreal nv (projectontwikkeling) en groep Vanderstraeten (groep van aannemingsbedrijven bestaande uit Vanderstraeten nv, Peremans nv en execon nv).
2014-03-12-Project_groene-parel_MONTREAL_05 2014-03-12-Project_groene-parel_MONTREAL_03
Tussen de L.A. Schockaertstraat en de A. Van Cotthemstraat wordt de aanleg van een autoluw en groen woonerf voorzien met 22 ééngezinswoningen met tuin. Ter hoogte van de Heidebloemstraat zullen 42 appartementen met ondergrondse garage worden gerealiseerd. 
2014-03-12-Project_groene-parel_MONTREAL_04Aan de zijde van de Albert Van Cotthemstraat wordt tot slot een kinderkribbe (36 kinderen) voorzien met daarboven nogmaals 8 appartementen.

Bart Langens : ‘Het totale terrein wordt heraangelegd als een groen park waarbinnen al deze functies gelegen zijn. Het project vervult daardoor een hefboomfunctie die de kwaliteit en aantrekkingskracht van de omgeving nog verhoogt. Voor het totale project werd reeds een verkavelingsvergunning bekomen in 2013. De totale investering van het volledige project bedraagt 19.500.000 €. Dit bedrag vertegenwoordigt de aankoop van het terrein als de bouw van de appartementen, de kinderkribbe, de nieuwe school en het nieuwe woonerf.’
C3ADT2010_NL template
De fasering is als volgt:
2014-2015: bouw school (reeds gestart) en kinderkribbe(start voorzien najaar 2014)
2014-1016: bouw appartementen (start voorzien zomer 2014)
2015 – 2016: aanleg woonerf en bouw woningen (na oplevering van de school)
De appartementen (één en twee slaapkamers) gelegen aan de Heidebloemstraat beschikken elk over een ruim terras en in de ondergrondse kelder zijn bijhorende parkeerplaatsen voorzien.
Prijzen van de appartementen starten vanaf 149.500 €. Start bouw en verkoop wordt voorzien in de zomer van 2014.
Meer info: www.mont-real.be & www.degroeneparel.sgr9.g-o.be

Zie ook ons artikel van 10 september 2010: Pilootproject in Basisschool de Groene Parel

%d bloggers liken dit: