verkiezingen-stemmen-potloodSINT-PIETERS-LEEUW: – op 25 mei 2014 zijn het federale, Vlaamse en Europese verkiezingen.
Gisterenavond vulde het Nationaal Kiescollege van de N-VA de zogenaamde ‘beschermde plaatsen’ in. Dat zijn de plaatsen op de kieslijsten die – op basis van de verkiezingsuitslag van 2010 – verkiesbaar zijn.
Luc Deconinck, de burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw is lijstduwer voor Kamer van Volksvertegenwoordigers – Provincie Vlaams-Brabant.

Luc-DeconinckKamerlid en burgemeester van Lubbeek Theo Francken neemt de eerste plaats van de Kamerlijst in Vlaams-Brabant voor zijn rekening, gevolgd door Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh op plaats twee. Lijstduwer is Luc Deconinck, de burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw.
N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts staat op de eerste plaats van de Vlaamse lijst, Nadia Sminate, die momenteel in de Kamer zetelt, net achter hem. De lijst wordt geduwd door Vlaams Parlementslid Willy Segers.

De lijsten worden nu overgemaakt aan de Provinciale Kiescolleges voor goedkeuring en de verdere invulling. Op zaterdag 22 februari liggen de volledige kieslijsten voor op de partijraad van de N-VA, het hoogste partijorgaan na het congres, om daar definitief goedgekeurd te worden.

%d bloggers liken dit: