PAJOTTENLAND/ZENNEVALLEI: – Vorige zomer zijn VTM en productiehuis Caviar gestart met de opnames van de nieuwe fictiereeks Amateurs. De opnameperiode loopt stilaan ten einde en de voorbije maanden werd er volop gedraaid in de volgende 12 gemeentes: Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Roosdaal. VTM ging hiervoor een samenwerking aan met deze 12 gemeenten, met Provincie Vlaams-Brabant en met vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei.
2014-01-22-amateurs
Voor regisseur Frank Van Passel was het landschap van het Pajottenland de ideale locatie om de reeks te draaien: “Al van bij het schrijven en het opzetten van deze reeks, zat het Pajottenland in ons hoofd. Het glooiende landschap, de idyllische vergezichten en de volkse en warme sfeer die er hangt, passen perfect bij Amateurs. De naam voor het toneelgezelschap waar het allemaal om draait was dan ook snel gekozen: De Pajotters!”

2014-01-22-amateurs-02Marleen De Kegel, voorzitter vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei is alvast erg blij met deze samenwerking: “Het verhaal van Amateurs is nog springlevend in de vele verenigingen die onze regio rijk is. De fictiereeks geeft onze vzw dan ook de kans om dit warme menselijke gebeuren om te zetten in een toeristisch verhaal. We willen de mensen laten proeven van onze gastvrijheid en onze lekkernijen, van ons prachtig landschap dat op sommige plaatsen voor de recreatieve wandelaar en fietser een echte uitdaging is en ook prachtige vergezichten biedt. Op een boogscheut van Brussel kan men kennismaken met een schat aan historisch erfgoed, met plaatsen en dorpskernen waar het zelfs nog stil kan zijn en waar men het Brabants trekpaard in al zijn glorie kan bewonderen. Het is voor ons een uitdaging en tegelijk een unieke kans om in dit project alle actoren in het veld, van gemeentebesturen tot horecauitbaters, samen te brengen om uit te groeien tot toeristische streek bij uitstek in de Vlaamse Rand en de Groene gordel rond onze hoofdstad. ”

2014-01-22-amateurs_03Ook Monique Swinnen en Tom Dehaene, gedeputeerden van de provincie Vlaams-Brabant blikken terug op een succesvolle samenwerking: “We zijn blij met de fictiereeks Amateurs. De reeks brengt het glooiende Pajottenland, onderdeel van onze toeristische regio De Groene Gordel, mooi in beeld. En dat verdient deze schitterende plattelandsstreek wel. Daarom zet de provincie Vlaams-Brabant ook in op de toeristische ontwikkeling van het Pajottenland. Het Wandelnetwerk Pajottenland wordt dit jaar fors uitgebreid: met een verdubbeling naar 600 km wordt dit het grootste wandelnetwerk van ons land. Ook onze inspanningen om het Brabants trekpaard te promoten, bijvoorbeeld in het Museum van Vollezele en in het Provinciedomein Huizingen, levert het Pajottenland bijkomende aandacht op. Zoals een toneelvereniging de hoofdrol speelt in Amateurs, zo ook zijn de plaatselijke amateurgezelschappen belangrijke culturele spelers in de provincie. De provincie organiseert jaarlijks het toneeltornooi om de kwaliteit van het amateurtoneel te stimuleren en de uitstraling te vergroten.
2014-01-22-amateurs_05
De tragikomische reeks Amateurs gaat over een amateur-toneelgezelschap, waarin vriendschap en oprechte naïviteit hand in hand gaan, vol warme personages en herkenbare situaties. Het verhaal start met Jan Delvo (Marc Van Eeghem) de enthousiaste bezieler van het amateurtoneelgezelschap De Pajotters. Hij schrijft jaarlijks zijn eigen deurenkomedie, die hij regisseert met zijn gezelschap. Maar voorzitter Jos (Fred Van Kuyk) zit op andere plannen te broeden: hij wil, na dertig jaar, nog één keer alles uit de kast halen om te dingen naar een selectie bij het Koninklijk Landjuweel, dé nationale wedstrijd voor beste amateurtheater. Hij overtuigt hiervoor zelfs een professionele regisseur om hen te helpen: Stanny Krets (Stany Crets). Heel de groep reageert enthousiast op dit nieuws, maar zijn komst valt bij Jan in minder goede aarde …
2014-01-22-amateurs_04
Het scenario is van de hand van Jef Hoogmartens, met medewerking van Steve Aernouts en Jonas Van Geel, die ook alle drie een rol in de reeks spelen. Frank Van Passel – die ook het jong geweld coachte – staat in voor de regie van Amateurs. De reeks kan rekenen op een grote ensemble-cast, waarvan naast Marc van Eeghem, Fred Van Kuyk, Stany Crets, Jonas Van Geel, Jef Hoogmartens en Steve Aernouts ook oa. Matteo Simoni, Ann Tuts, Marieke Dilles, Ludo Hoogmartens, Mieke De Groote, Els Dottermans, Evelien Bosmans, Frank Vercruyssen, Maarten Bosmans, Alejandra Theus en Tanya Zabarylo deel van uitmaken. De reeks kan verder rekenen op tal van gastacteurs.
Wanneer Amateurs bij VTM te zien zal zijn, wordt op een later moment bekendgemaakt.

%d bloggers liken dit: