2012-gemeentehuis_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf dit jaar worden in Sint-Pieters-Leeuw als besparing door de meerderheid (N-VA en CD&V) maar 10 gemeenteraden meer georganiseerd, het wettelijk minimum aantal, ipv. 12 gemeenteraden zoals de voorbije jaren.

De Open Vld fractie Sint-Pieters-Leeuw betreurt dit ten zeerste.
Open Vld fractievoorzitter, Kathleen D’Herde: “Meer bepaald omdat dit nog maar eens bewijst dat de meerderheid geen respect toont voor de rol van de oppositie. Enkel tijdens de gemeenteraden kunnen de oppostiepartijen hun rol binnen de democratie vervullen, wij zijn allen op een democratische manier verkozen en vertegenwoordigen meer dan de helft van de kiezers.
Wij vinden het dan ook een slecht signaal om hierop te besparen. Want dit is de reden dat de meerderheid hiervoor aanhaalt. Het college had een veel beter signaal gegeven aan de burger door zelf te besparen.
Wij hebben hiervoor alvast 2 mogelijkheden: kiezen voor 1 schepen minder of als elke schepen 1 maandwedde per jaar afstaat aan de gemeentekas, dat zou pas een besparing zijn waar elke burger zou achterstaan! En zou er ten minste niet moeten worden geraakt aan de democratie!

%d bloggers liken dit: