SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de CD&V nieuwjaarsreceptie reikte Vrouw & Maatschappij haar Gerbera prijs uit aan een verdienstelijke persoon, vereniging of goed doel, dit jaar ging de prijs naar ‘Smile to Me’.
2014-01-03-gerbera-prijs_01 2014-01-03-gerbera-prijs_04
Smile to Me’ is een feitelijke vereniging die jaarlijks een evenement in Sint-Pieters-Leeuw organiseert voor ‘anderskinderen’ (kinderen met een fysieke of mentale beperking) uit Vlaanderen.
2014-01-03-gerbera-prijs_02
Vrouw & Maatschappij voorzitster Hilde Van Impe: “Met het uitreiken van deze “Gerbera-prijs” willen wij een positieve boodschap de wereld insturen, door een project, persoon of vereniging in de kijker te stellen die zich verdienstelijk heeft gemaakt in onze gemeente of gelijke kansen voor vrouwen en mannen stimuleert of promoot. Met unanimiteit besliste het bestuur van V&M de prijs te overhandigen aan Smile to Me.
Hun jaarlijks evenement waarbij rekening wordt gehouden met de beperkingen van deze anderskinderen is lovenswaardig.
2014-01-03-gerbera-prijs_03
De aanwezige Minister van financiën Koen Geens nam uitgebreid de tijd om met Dylan De Tobel en de ouders achter ‘Smile to Me’ te praten en te luisteren naar de problemen die ze in het dagelijkse leven ondervinden als ze met hun ‘Anders Kinderen’ op stap gaan. Hij loofde hun voor het initiatief dat ze nu reeds twee keer organiseerden.

Carine Singelé:‘We zijn zelf ouder van een anders kind en weten dus wat het is om buiten te komen, om ergens heen te gaan en/of te genieten van een dagje uit. Het verplaatsen met de rolstoel en de nodige ongemakken (toegankelijkheid, verpamperen, voeden,…) worden meestal aanzien als een obstakel.
Daarom dat we op ons jaarlijks event alles voorzien. Overal goede doorgang voor de rolstoelen, verzorgingstafels, een tilsysteem, extra assistentie, aanwezige verpleegkundigen en Rode Kruis diensten zodat het een feest wordt voor zowel de kinderen als de ouders.“

Nathalie Rahoens: Ons doel is steeds om met de gekregen sponsor middelen de “anderskinderen” en hun familie een zorgeloze dag te geven en zeker niet om winst te maken.
Onze “anderskinderen” ervaren op ons evenement een Eurodisney gevoel.Voor de glunderende ogen die wij reeds 2 jaar jaar mochten zien, daar doen we het voor.’

Meer info over Smile To Me: www.smiletome.be

%d bloggers liken dit: