SINT-PIETERS-LEEUW: – De Lijn Vlaams-Brabant zorgt er met 32 bussen en 61 chauffeurs voor dat feestvierders veilig en vlot het nieuwe jaar in kunnenin Vlaams-Brabant. Dit is mogelijk dankzij de steun van de provincie en gemeenten. Met het feestbiljet of op vertoon van hun abonnement genieten reizigers van onbeperkt vervoer op oudejaarsavond en op Nieuwjaarsdag.

2013-12-31-de-lijn-oudejaar
dubbelklik op grafiek

Prijs: 3 euro voor de hele nacht (van 21.30 uur ’s avonds tot 6.30 uur ’s morgens) onbeperkt rijden in de gehele provincie en zelfs daarbuiten met de bussen van De Lijn.
Houders van een Buzzy Pazz, Omni Pazz of 65-plus kaart rijden gratis.

Feestbus 170
rijdt tussen Halle en Brussel-Zuid, met verschillende haltes in Sint-Pieters-Leeuw.

Feestbus 172
Gefinancierd door de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, zorgt voor vlotte aansluitingen op de feestbus 170.
Deze lokale lijn verbindt Gaasbeek,Vlezenbeek, Sint-Pieters-Leeuw Centrum, Lot en Ruisbroek.

OPGEPAST: UPDATE parcours Feestbus 172!
De nieuwjaarsfuif in Lennik is in extremis verplaatst van de sporthal naar het terrein in Gaasbeek waar een tent zal opgesteld worden. De capaciteit van de sporthal bleek namelijk te beperkt in functie van de nooduitgangen. De nieuwe locatie in Gaasbeek kan dubbel zoveel feestvierders ontvangen. De reisweg van Feestbus 172 is daarop aangepast.
De Trontingenstraat is erg smal en door het grote aantal verwachte fuifgangers en de onmogelijkheid voor auto’s om te parkeren op het terrein, wordt de Trontingenstraat verkeersvrij gemaakt. De Winkelstraat wordt éénrichtingsverkeer (komende van Gaasbeek naar de Lenniksebaan) zodat aan één kant kan geparkeerd worden. De bussen hebben hun aankomst en vertrekhalte op de Winkelstraat aan het kruispunt met de Trontingenstraat aan de voor de gelegenheid geplaatste halte “Gaasbeek Nieuwjaarsfuif”. Door het éénrichtingsverkeer maakt Feestbus 172 bij vertrek in Gaasbeek een lus via Lennik om terug naar Ruisbroek te rijden. Daarom zie je in de haltelijst in die richting veel meer haltes.

%d bloggers liken dit: