ZUUN: – Vandaag sluit de lokale politiezone Sint-Pieters-Leeuw de deuren van haar politiepost in de Generaal Lemanstraat en verhuist ze naar het gerenoveerde politiegebouw ‘Site 250’ op de Pepingensesteenweg. Het gaat om een voorlopige regeling. Het gemeentebestuur heeft beslist om in de ruime omgeving van Zuun een nieuw gebouw te bouwen dat voldoet aan de noden van een lokale politiepost. Onder meer de wijkwerking zal hier worden in ondergebracht.
2013-12-18-verhuis-politiepost-1

Vandaag werd er nog heel wat materiaal uit de politiepost verhuist maar voor de dienstverlening moeten de mensen nu naar het hoofdcommissariaat op de Pepingsesteenweg ‘site 250’.

Burgemeester Luc Deconinck: ” We hadden gehoopt het nog een jaartje te kunnen gebruiken maar de verwarmingsketel heeft het begeven en het is niet meer de moeite om ze nog te herstellen. Dat zou eigenlijk verloren geld zijn.
Want en dat is dan het goede nieuws. We hebben op gemeentelijk vlak beslist en dat is ook in de politiezone fusie opgenomen dat er toch een nieuwe wijkpost komt in Zuun.

2013-12-18-verhuis-politiepost-2 2013-12-18-verhuis-politiepost-3
Als alles volgens plan verloopt zou de nieuwe wijkpost in Zuun af moeten zijn tegen eind 2015.

Burgemeester Luc Deconinck: “Zuun is eigenlijk de drukste wijk van heel de politiezone. Daar wonen zo’n 24.000 inwoners op 1à2 kilometer van het oude kantoor in de Lemanstraat en we wensen daar toch burger nabij aanwezig te zijn. Zodanig dat we daar in de omgeving die politie aanwezigheid goed voelbaar zullen hebben.”

Wat de dienstverlening voor de burger betreft zal er in tussentijd niet veel veranderen. Zo opereren de interventieploegen vooral vanop het terrein.

Commissaris Christian Steens: ” Hoofdzakelijk vertoeven zij het meeste in de meer verstedelijkte gebieden. Dus ruisbroek, Negenmanneke en Zuun.”

Lokale politie Sint-Pieters-Leeuw
Telefoonnummer: 02 371 22 28
E-mailadres: info@polleeuw.be
Adres: Pepingensesteenweg 250, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Website: www.lokalepolitie.be/5414

%d bloggers liken dit: