2013-12-17-gemeentelijke-profielschetsSINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds 2010 vindt elke gemeente op de webstek  lokalestatistieken.be de gemeentelijke profielschets. De profielschets, een document vol waardevolle statistische informatie over de gemeente en het OCMW, is in eerste instantie bedoeld voor de lokale besturen. Mandatarissen en personeelsleden vinden er cijfergegevens die zij kunnen gebruiken bij het onderbouwen en uittekenen van het lokale beleid. De bestaande gemeentelijke profielschetsen zijn nu geactualiseerd en uitgebreid.

Wie graag alle statistieken voor de gemeente Sint-Pieters-Leeuw eens bekijkt surft naar:
http://aps.vlaanderen.be/lokaal/pdf/gemeente-2013/Sint-Pieters-Leeuw.pdf

De datareeksen zijn opgebouwd op basis van cijfergegevens die op 1 oktober 2013 beschikbaar waren en handelen over een periode van 10 jaar of over de evolutie sinds de start van vorige legislatuur (2005). Deze set biedt tevens de gelegenheid de eigen gemeente te vergelijken met een groep gelijkaardige gemeenten (op basis van de Belfius-indeling) en met het Vlaamse Gewest. De evoluties in de tijd en de positionering van de gemeente in een bredere context zijn een goed vertrekpunt voor het stellen van prioriteiten.

%d bloggers liken dit: